In de Chinese geneeskunde staat gember al eeuwenlang bekend om de positieve werking op de maag en de spijsvertering. Maar er is meer waar gember goed voor is, veel meer. Daarom deel ik mijn supergezonde, zelfbedachte, suikervrije gembersiroop recept met je:

Ik heb dat eigenlijk nog niet eerder gedaan, zelf een recept bedacht. Natuurlijk maak ik veel recepten en geef er een eigen “schwung” aan, maar deze heb ik van A tot Z zelf verzonnen en getest, totdat hij is zoals ik hem nu met jullie deel. Nou is er ook niets moeilijks aan hoor, maar de smaak is top!

Zo gezond is gember

 • Gember heeft een positief effect op de spijsvertering, het maaggebied en de longen.
 • Gember zou pijnstillend werken.
 • Het bevat heel veel ontstekingsremmend stoffen.
 • Werkt perfect als detoxer.
 • Ook is er onderzoek gedaan dat heeft uitgewezen dat gember de vorming van tumoren kan helpen voorkomen.
 • Daarnaast lijkt gember effectief te zijn bij diabetes.
 • Waar gember zeker tegen helpt, is bij misselijkheid en bij griep.

(bron)

ingrediënten suikervrije gembersiroop

Ingrediënten suikervrije gembersiroop

 • 6 plakjes gember
 • 500 ml water
 • paar takjes munt
 • optioneel: 5 a 10 druppeltjes stevia

Hoe ga je te werk:

Doe gember in de 500 ml water. Ik voeg er ongeveer 7 druppeltjes stevia aan toe en laat het een uurtje op zacht vuur inkoken. Het water verdampt ongeveer met de helft en de gember verkleurt naar lichtbruin.

recept: suikervrije gembersiroop

Vervolgens laat ik het afkoelen en giet het in een grote fles. Ik leng het direct aan met water, voeg er wat takjes munt aan toe en zet de fles in de koelkast. Op deze manier kun je zeker 3 dagen van de suikervrije gembersiroop genieten, maar bij mij is de fles binnen een dag leeg.

Niets teveel gezegd toch: dit recept is echt super makkelijk te maken.

suikervrije gembersiroop

Ook lekker met gember:

 • detoxsap met gember en komkommer
 • detoxthee met gember en citroen
 • Joe Cross smoothie met gember en sinaasappel, voor een gladde huid.