detox sap met komkommer

Ik zal het maar eerlijk toegeven: deze detox sap is niet enorm lekker. Wat het dan wel is? Super gezond, een energy bomb en enorm reinigend voor je lichaam! Ik neem er gelijk 2…

Op dit moment zit ik in een zogenaamde luie-kook-fase. Nou hou ik gewoonlijk ook al van lekker & simpel en gezond & snel, maar de afgelopen week maakte ik me er wel heel easy van af. Een keertje Deliveroo, paar keer buiten de deur eten, broodmaaltijd met omelet en ik had zelfs het geluk dat Ilja een heerlijke, hartige taart voor me had gebakken.

Hoog tijd voor een detox sap dus!

In dit sapje – dat je heel eenvoudig in de blender maakt – zit ook boerenkool. Geloof het of niet, dat is qua smaak heel neutraal in een smoothie. Ik heb er al eerder een detox smoothie mee gemaakt en alle voordelen van boerenkool beschreven. Je leest het hier.

Wat het sapje voor mij persoonlijk wat minder van smaak maakt is het sap van de citroen en de limoen, hierdoor wordt het echt heel zuur. Maar goed, ik neem het voor lief want ik weet dat ik straks dan weer energie voor 10 heb!

detox sapje

Ingrediënten voor de detox sap (2 glazen)

  • 2 flinke handen fijngesneden boerenkool  of 5 stengels vers
  • 1/2 komkommer
  • 5 cm verse, geraspte gember
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1 limoen
  • 1 geschilde appel
  • 1 groot glas water

Doe alles bij elkaar in de blender of als je een juicer heb, kun je het ook juicen. Dan kun je het glas water achterwege laten.