Wist je dat onze huid het grootste en belangrijkste orgaan van ons lichaam is en dat deze maar liefst 16% van ons lichaamsgewicht bedraagt? Vast wel.. Maar wist je ook dat 60% van wat je op je huid smeert door je lichaam opgenomen wordt?! Ik vind het nogal wat. Een goede huidverzorging is dus superbelangrijk. Deze 5 basistips geven jou een stralende huid.

Een goede reiniging, daar begint het mee

Een goede reiniging is de basis van een goede huidverzorging en zorgt ervoor dat de talgkliertjes niet verstopt raken of uitdrogen. Daarnaast neemt een goed gereinigd gezicht de actieve ingrediënten van maskers, crèmes en serums veel beter op. Je gezicht reinigen doe je dus elke ochtend en avond voor een frisse en stralende huid.

Tip: lees hier hoe Mia haar “houtskool masker” voor het eerst uitprobeert.

houtskoolmasker

Gebruik lauw water

Als je reinigt, gebruik dan niet te warm of te koud water. Een gevoelige huid – en die hebben we eigenlijk allemaal – kan hier niet goed tegen en raakt van slag. Met als gevolg pukkeltjes, bultjes, roodheid, droogte of een overmatige talgproductie. Gebruik dus lauw tot licht warm water. Als het gaat om je make-up eraf halen zorgen wattenschijfjes en tissues voor wrijving en dus irritatie. Spoel zo veel mogelijk af met water.

Oogcreme klop je in, je doet dit tot aan je slapen

Er zijn allerlei oogcrèmes te koop die veel beloven. Vooral belangrijk is hoé je de oogcrème aanbrengt: dit doe je zachtjes kloppend, vanaf de binnenooghoek naar de buitenooghoek. Zo zorgt je ervoor dat de werkzame stoffen uit de crème goed naar de huid rondom je ogen vervoerd worden. Je klopt de crème helemaal in tot en met de slapen.  In je slapen zit namelijk een belangrijk deel van je lymfevatenstelsel, wat uiteindelijk voor de afvoer van de afvalstoffen en overtollig vocht zorgdraagt.

Een stralende huid? Probeer eens parfumvrij

Steeds meer mensen zijn gevoelig voor allergenen in verzorgingsproducten. De meest irriterende allergenen zijn parabenen en parfum. De huid kan hier zo geïrriteerd door raken dat deze droog en trekkerig aanvoelt met rode vlekjes, puistjes en bultjes. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel goede natuurlijke producten te verkrijgen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Slaap op je rug

Een onjuiste slaaphouding kan ook bijdragen aan het ontwikkelen van rimpels en wallen. Je kunt het beste op je rug slapen omdat je gezicht hierdoor het minst wordt belast. Zelf heb ik enorme wallen als ik op mijn buik heb geslapen. Herkenbaar? Hier lees je meer tips tegen wallen.