Met het verstrijken der jaren ondergaan ook onze oorlellen een verandering. Ze worden minder vol en stevig en kunnen hun mooie ronde vorm enigszins verliezen. Wat kun je doen tegen hangende oorlellen?

Tsja, waar een mens allemaal niet over in kan zitten he? Ik kwam er met de feestdagen achter dat mijn oorlellen hun jeugdige uitstraling ergens onderweg zijn kwijtgeraakt. Ik wilde wat zwaardere oorhangers dragen maar toen ik in de spiegel keek zag ik dat de oorbellen eerder kwaad dan goed deden. Hoe lang nog voordat ik over deze slappe lellen zal gaan struikelen?!

Lees ook: zo combineer je een feestelijke outfit met sneakers

Wat je kunt tegen hangende oorlellen

Eigenlijk zijn er – zo leert mijn zoektocht op het web me – twee dingen die je kunt doen tegen hangende oorlellen.

1 – Je kunt een oorlelcorrectie laten uitvoeren.

In mijn geval vind ik dat niet echt nodig maar ik ben er dan ook niet zo heel erg aan toe. Ik zie namelijk voorbeelden van vrouwen die door het jarenlang dragen van zware oorbellen ook zonder het dragen hiervan uitgerekte oorlellen hebben. Het lijkt erop dat een oorlelcorrectie voor deze gevallen een goede oplossing is. Ze noemen het ook wel een oorlelverjonging en door toepassing van een filler met hyaluronzuur worden ze weer mooi vol en stevig gemaakt. Het schijnt een eenvoudige ingreep te zijn met een direct en langdurig resultaat.

2 – Koop goede oorbellen.

Er zijn natuurlijk zat oorbellen te verkrijgen die het gaatje in je oor én de oorlel bedekken. Voor extra draagcomfort kies je voor lichte exemplaren. Dit kunnen oorstekers  zijn, maar voor een feestje zijn hangers soms net wat leuker. Dit zijn mijn nieuwe oorhangers, de donkergroene “hoops” en zoals je ziet bedekken ze de oorlellen volledig. Ze zijn ook nog eens ontzettend licht.

wat kun je doen tegen hangende oorlellen

De foto bovenaan dit bericht is de oorhanger van zwart gelakt buffelhoorn met struisvogelleer.

Ze zijn van het merk Dos Por Dos uit Amsterdam. Dit merk wordt gerund door Sandra Ray en Anouk Marrevee en is ontstaan vanuit een eigen zoektocht naar kwalitatief mooie en betaalbare sieraden. Zij richten  zich op vrouwen die een persoonlijke stijl nastreven en die, ongeacht leeftijd, opvallen door een natuurlijk en krachtige uitstraling. De sieraden zijn gemaakt van buffelhoorn en daardoor ontzettend licht. Het proces van de productie van sieraden van buffelhoorn verloopt overigens volgens een eeuwenoude traditie en uiteraard worden er geen dieren afgemaakt omwille van de hoorns, kijk maar.

Bonus tip tegen hangende oorlellen

Wat je natuurlijk ook kunt doen, is jouw lellen lekker laten voor wat ze zijn. Je kunt ze af en toe verwennen met een fijn likje dagcreme. En er zo nu en dan een mooi, nieuw sieraadje instoppen, dat kan natuurlijk nooit kwaad.