Nest cam IQ

Wij zijn weer een nieuwe gadget rijker! En niet zomaar een gadget, maar een indoor beveiligingscamera. Mia en ik testten de Nest Cam IQ, een superslimme camera die personen herkent.

Dit is overigens niet onze eerste Nest Cam, we hebben een outdoor camera en een andere indoor camera van Nest. De vraag kwam echter of we het nieuwe model, de Nest Cam IQ wilden testen. Wij zijn heel erg blij met de camera’s dus… kom maar op!

“Wij” zijn heel erg blij?

Een kleine kanttekening hierbij: Mia is stiekem niet altijd even blij met onze Nest Cams. De camera’s streamen namelijk 24/7 dus ik kan – als ik niet thuis ben en Mia wel – op elk moment een kijkje in onze huiskamer nemen om te checken wat de puber aan het doen is. 9 van de 10 keer is dat op de bank liggen met iPad en iPhone op schoot en een lading eten naast haar. Overigens is deze foto wat korrelig omdat ik een screenshotje heb genomen. Het beeld is echter in het echt haarscherp!

Nest indoor cam

Toch is Mia ook wel eens happy met onze cams

Zoals laatst toen we pizza bestelden en de bezorger wel heel, heel erg good-looking was volgens haar.

“Had je hem maar kunnen zien mam, ik denk dat jij hem zelfs knap had gevonden!”
“Nou, dan kijken we toch even terug via onze Nest Outdoor cam?”

Nou, ze had gelijk hoor! Alleen de knipoog die hij haar gaf vertrouw ik niet helemaal… ;-)?>era’s? Ik kwam er zo achter dat de kat van onze buren telkens ’s nachts op visite kwam en de boel opvrat en bevuilde.

Lees hier hoe wij van die #$%^& buurtkat afkwamen.

buurtkatten

 De Nest Cam IQ Indoor Beveiligingscamera is het nieuwste kindje van Nest

Het nieuwste model van Nest, de Nest Cam IQ indoor kan personen nu zelfs herkennen. Met de ‘supersight’-functie zoomt de camera automatisch in en volgt elke beweging van de persoon, met een heldere weergave van het gezichtsveld. Je ontvangt een pushbericht op je telefoon wanneer de camera mensen detecteert die hij niet herkent of ontvangt een melding op het moment dat je kinderen thuiskomen van school. Handig!

De camera heeft ook 3 ingebouwde microfoons en een speaker die zelfs 7 keer krachtiger is dan de voorganger. In combinatie met de ruisonderdrukking en echo onderdrukking sta je luid en duidelijk in contact met degene bij jou thuis.

nest cam IQ indoor

Even alle kenmerken op rij:

  • Sla camerabeelden op in de cloud en kijk ze later terug met Nest Aware (30 dagen gratis te proberen). De laatste 3 uur kijk je gratis terug via de Nest app.
  • Dankzij 3 ingebouwde microfoons, een krachtige speaker, ruisonderdrukking en echo onderdrukking sta je luid en duidelijk met elkaar in verbinding.
  • De camera herkent ingestelde gezichten waardoor je bijvoorbeeld instelt dat je een pushbericht krijgt als je kinderen thuiskomen.
  • Deze ip-camera is plug & play: je installeert hem eenvoudig met behulp van de app.
  • Met de ‘supersight’-functie zoomt de camera automatisch in en volgt elke beweging van de persoon, met een heldere weergave van het gezichtsveld.

Bewaar een clip of creëer een timelapse

De Nest app maakt het makkelijk om een video clip te maken. Clips zorgen ervoor dat je dingen kunt bewaren
zoals de eerste stapjes van je kind, of – zoals in ons geval – een video van de activiteiten van de (buurt)katten.

Iets voor jou, de Nest Cam IQ?

Alle cams van Nest en ook de Nest Cam IQ kun je kopen bij CoolBlue.

Trouwens, wat is hij mooi om te zien ook he?

nest cam IQ indoor

Gerelateerde berichten: