Lekkere koffietentjes in Cornwall

Denk je aan Engeland, dan denk je aan thee. Maar ook koffiecracks zoals Bonnie en ik (Ilja) komen hier aan hun dagelijkse dosis cafeïne. In Cornwall vind je heel veel leuke koffietentjes. Onze roadtrips in deze prachtige Engels county begonnen met een cappuccino en natuurlijk scones. Ook gek op koffie? Dan mag je deze koffietentjes in Conrwall niet missen.

1. The Cornish Food Box

Deze staat echt met stip op 1. Je vindt de Cornish Food Box in Truro, een wat grotere stad. De sfeer is hier geweldig. Hooibalen met paardendekens als bankjes bij gezellige houten tafels. Een fijne playlist. Krijtborden met het aanbod en heel veel lekker eten. De cappuccino is goed, de scones zijn fantastisch. De lekkerste die ik heb gegeten in Cornwall. Je kunt hier trouwens ook boodschappen doen. Voor het koffiegedeelte vind je een klein winkeltje met lokale, biologische producten.

2. Zennor Chapel Café

In een oude kapel in Zennor zit nu een backpackers hotel met café. Een statig oud gebouw, met mooie glas in lood ramen. Het is er een beetje koud, maar de koffie zorgt voor genoeg warmte. En ook hier natuurlijk weer scones. Leuk om te weten: de inkoop van de Zennor Chapel Café doen ze zoveel mogelijk lokaal. Vlees, kaas en zuivel komen uit Cornwall. Zennor is trouwens ook het beginpunt van een hele leuke roadtrip naar Sennen. Dus na de koffie de auto in en gaan.

3. Yummy SYummy Scrummy bakery & café

In het dorpje Par, vlak aan de weg, zit de Yummy Scrummy bakkerij waar je ook kunt neerploffen voor een koffie met lekkers. Er zijn niet zoveel tafeltjes, dus zorg dat je op tijd bent. Toen wij kwamen was er wel een tafeltje vrij, maar nog maar 1 scone! Delen dus, samen met een ander lekkernij, een soort wentelteefje gemaakt van een krentenbol. Met mooi weer kun je je koffie ook in de tuin opdrinken, terwijl de kinderen spelen in het speelhuisje. Klaar met de koffie? Probeer dan maar eens weg te lopen zonder een heerlijk stuk chocolade of een knisperend warm brood. Succes!

4. Apple Tree café in Sennen

We waren er bijna voorbij gereden, de Apple Tree in Sennen. Gelukkig zagen we het bord nog net op tijd. Of eigenlijk niet, we moesten een stukje achteruitrijden, aan de linkerkant van een heel smal weggetje. Het was de moeite waard. Weer zo’n heerlijke cappuccino, dit keer bij de open haard. Je kunt hier ook lekker lunchen, met verse soepjes, salades en typisch Engelse hartige pies. Echt een knus tentje!

5. Cherry Trees Coffee House

In het pittoreske, ietwat toeristische Padstow halen we een coffee-to-go bij Cherry Trees. Terwijl we wachten op weer een heerlijke bak cappuccino, vergapen we ons aan een prachtige taart met torenhoog meringue schuim. Bij Cherry Trees kun je terecht voor ontbijt, lunch en een echte Engelse afternoon tea. Ga je ontbijten? De pancakes zijn een aanrader!

top 5 koffietentjes in Cornwall

Voordat je de koffietentjes in Cornwall bezoekt nog 2 tips:

  • Houd je niet van cacao op je cappucino? Vergeet dat niet te melden. In Cornwall zijn ze gek op cacao. Vooral in het Yummy Scruymmy cafe hebben we een flinke laag cacao van ons melkschuim moeten scheppen.
  • Wil je een scone met clotted cream en jam? Vraag dan om een Cornish cream tea met cappuccino ipv thee. Dan krijg je alles er op en er aan.

12 koffiehotspots cornwall

Wij hadden in eerste instantie 12 koffietentjes uitgezocht om te bezoeken. Dat bleek wat veel (qua cafeïne, suikers en natuurlijk haalbaarheid) dus we hebben het gehouden op 5. Via deze map vind je ze alle 12. Zoals je ziet, een mooie dekkingsgraad door heel Cornwall (in Truro zijn het er 2 voor de oplettenden onder ons ;-)). Als je in Cornwall op roadtrip gaat, kom je er dus geheid eentje tegen. Cheers!

coffee hotspots in Cornwall