Stel je voor, jij drinkt lekker een kop koffie en ondertussen wordt jouw huis grondig gezogen, in alle hoeken en kiertjes. Je hebt er geen omkijken naar, behalve dat je misschien even wat stoelen en tafeltjes opzij hebt gezet. Is dat echt mogelijk? Jazeker, met een robotstofzuiger. Ik test een robotstofzuiger van Black & Decker uit en… ik wil nooit meer zonder! Waarom niet? Dat ga ik je vertellen.

Een robotstofzuiger heb ik altijd al eens willen proberen. Want hoe fijn, het apparaat verricht gewoon het werk terwijl jij je bezig houdt met dingen die écht belangrijk zijn. Zoals koffie drinken en blogjes tikken ;-). Terwijl ik dit allemaal opschrijf snort mijn robotje door de huiskamer. Ik heb wat spullen aan de kant gezet zodat hij lekker ongestoord het opvangbakje kan volzuigen.

Black & Decker robotstofzuiger

De eerste keer dat ik hem uitprobeerde had ik gedacht dat er weinig stof in het opvangbakje terecht zou komen. Ik had immers de dag ervoor nog grondig gestofzuigd.

Nou, dat viel even vies tegen!

robotstofzuiger

Het bakje zat gewoon bomvol met stof en troep. Maar ja, wat wil je. Ik heb 2 katten en een immer-vretende puber in huis. Nu ik de robotstofzuiger heb merk ik pas echt goed dat 1 keer stofzuigen in de 2 weken gewoon ronduit smerig is en stofallergie in de hand werkt. Het bakje wip je er zo uit en is in een handomdraai (letterlijk) geleegd in de prullenbak.

Hoe werkt een robotstofzuiger

Wat ik echt superhandig vind is de timer die op de robotstofzuiger zit. Ik heb hem zo ingesteld dat hij elke dag om 10 uur een ronde doet. En dat werkt perfect! Klokslag 10 uur verlaat de robot het oplaadstation en dan gaat hij op eigen houtje de huiskamer stofzuigen. Hij gaat rechtuit, maakt rondjes, zigzag bewegingen en gaat moeiteloos over van de houten vloer naar het vloerkleed. Je kunt kiezen uit verschillende programma’s:

  1. Autoclean: je kunt hem net zo lang laten zuigen tot de accu leeg is, dat duurt zeker wel 75 minuten.
  2. Quickclean: je kunt hem ook 15 of 30 minuten laten stofzuigen.
  3. Spotclean: met deze optie reinigt de stofzuiger een specifieke plek met een spiraalbeweging van ca. 1 meter.

app Black & Decker robotstofzuiger

Overigens kun je de robotstofzuiger heel gemakkelijk programmeren en bedienen via een app met Bluetooth. Je kunt tijdens het zuigen gelijk realtime de resterende tijd checken (als je voor quickclean hebt gekozen) en de accustatus volgen.

app Black & Decker robotstofzuiger

Speciaal voor mensen met huisdieren

Ik heb de Black & Decker RVA420BP-QW, die is vooral geschikt voor mensen met huisdieren en stofallergie. Door de ronddraaiende middenborstel verwijdert deze robotstofzuiger ook probleemloos dierenharen uit bijvoorbeeld tapijt. En als hij het tapijt of een vloerkleed op rijdt, stelt hij automatisch een turbo stand in. De paarse borsteltjes aan de zijkant zorgen ervoor dat al het stof onder de plinten en in de hoekjes ook opgezogen wordt.

Buikspieren trainen?

Niet alleen de robotstofzuiger is flink aan het werk, de robotstofzuiger werkt enorm goed op de lachspieren, vooral als je huisdieren hebt. De reacties van onze katten Fransje en Sjakie zijn ronduit hilarisch! Ik had gehoopt dat in ieder geval een van de katten op het ding zou gaan zitten om zich als een prins of prinses voort te laten rijden…

B&D robotstofzuiger

Ben je ook benieuwd naar de Black & Decker robotstofzuiger?

Ik kan niet anders zeggen, wat een superhandig apparaat! Als ik op reis ben worden de katten verzorgd door de buurvrouw. Zij gaat natuurlijk niet tussendoor het huis nog even stofzuigen, wat vooral in de zomerperiode (vlooien!) wel nodig is. Dat probleem is in ieder geval verholpen met de nieuwe robot. Je kunt hem hier kopen voor 327,- euro. Het is wel een uitgave maar qua prijs vind ik het eigenlijk nog meevallen, vooral als je kijkt naar andere merken en modellen.