Nog niet zo lang geleden vierde ik mijn 47ste verjaardag. Met het cijfer zelf heb ik niet zo’n moeite. En mijn leven is eigenlijk leuker dan ooit, dus terug naar jonge(re) jaren hoef ik niet. Enige wat ik jammer vind: het ‘verval’ van mijn huid. Het is niet te stoppen, de lijnen rond mijn mond en de rimpels in mijn nek. Gelukkig mocht ik proefsmeren met een nieuwe serie verjongende huidverzorging van de Bodyshop. Spoileralert: ik ben fan!

De Bodyshop. Ik kom er graag om douchezeep met olijf te halen. Maar gezichtsverzorging, dat haalde ik tot voor kort bij de traditionele drogist. En waarom? Ik snap er nu niks meer van. In ieder geval niet nu ik de nieuwe verjongende huidverzorgingslijn ‘Roots of Strength’ heb ontdekt. Het zit niet alleen in prachtige flesjes en potjes, maar het is ook nog eens echt heel erg fijn spul.

roots of strenght gezichtsverzorging

Sterke huid door gember

In de roots of strength serie zitten plantwortels. Huh? Plantwortels? Ja echt. Om precies te zijn die van gember, ginseng en muizendoorn. Drie wortels die in de Chinese geneeskunde al eeuwen worden gebruikt om lichaam en gezicht te verzorgen. De plantwortels zijn goed voor je immuunsysteem. Je kunt ze drinken, bijvoorbeeld in kruidenthee, maar nu dus ook smeren. Ze werken goed tegen huidveroudering en zorgen vooral voor meer stevigheid en lenen zich dus perfect voor verjongende huidverzorging.

OHIMP is fan van gemberwortel. Dat lees je bijvoorbeeld hier

Mijn favoriet: shaping serum

Ik gebruik de hele lijn nu ruim een week. En nee, de rimpels die er al zitten gaan er niet van weg. Het is geen wondermiddel. Maar mijn huid ziet en voelt wel echt veel beter, sterker en steviger. Mijn roots of strenght ritueel: ik maak mijn huid schoon met de lotion. Die is echt anders dan de lotions die je gewend bent. Hij is wat steviger, wat minder vloeibaar. Na gebruik voelt je huid niet droog, maar wel lekker schoon. Daarna is het tijd voor mijn favoriet: het serum. Ik gebruik deze ’s ochtends. Het geeft je echt een oppepper. En tot slot de shaping cream. Een volle, maar niet vette creme, die echt naar gember ruikt en goed intrekt. En ik ben weer klaar voor een nieuwe, stralende dag in mijn 47 jarige leven!

drops of youth oogcreme

Drops of youth

Wat mist er nu nog in mijn ritueel? Een oogcrème natuurlijk. Die hebben ze natuurlijk ook bij de Bodyshop. Ik probeerde het drops of youth eye mask. Deze gelachtige crème is geschikt voor dag en nacht. Dat scheelt weer een potje! En door het komkommerextract voelt het heel fris aan. Ik ga dus fris slapen en sta fris weer op.

Ik ben zo blij met mijn nieuwe ritueel en deze verjongende huidverzorging, dat ik in de webshop al een reservevoorraad heb besteld. Laat die verjaardagen maar komen, ik ben er klaar voor!