hogedrukreiniger winnenPrachtig vind ik ze, de vtwonen buitentegels in mijn tuin. Maar de winter heeft wel een beetje z’n sporen achtergelaten dus nu zit er op veel plekken groene aanslag. Weg ermee! Met die groene aanslag dan he… Een hogedrukreiniger blijkt dit klusje prima aan te kunnen.

Voorkomen is beter dan genezen, vertelde de tegellegger me destijds. Met andere woorden, zodra je de groene aanslag ziet verschijnen, moet je de koe gelijk bij de hoorns vatten en gaan bezemen en borstelen.

Lees ook: dit is onze giga tuinmetamorfose met de vtwonen buitentegels

vtwonen buitentegels

Met wat schoonmaakazijn, een bezem en de tuinslang kwam ik een heel eind. Maar wat een werk en wat een geboen. Het was een flinke workout en het resultaat was eerlijk gezegd niet helemaal wat ik ervan verwacht had.

Een hogedrukreiniger dus…

Over het schoonspuiten van de tuin met een hogedrukreiniger heb ik al veel goede dingen gehoord. Maar het is vast heel  ingewikkeld om het apparaat aan te sluiten en misschien ook meer een mannending? Alleen die prins op het witte paard heeft bij mij nog niet aangeklopt dus, ik ga dat gewoon zelf fixen!

hogedrukspuit

De EUROM hogedrukreiniger

Wat ik heel handig vind aan de EUROM reiniger is dat hij een speciale terrasborstel heeft met een kap die ervoor zorgt dat het water en de viezigheid niet alle kanten op spuit. Qua accessoires kies ik ook nog voor een verlengstang en borstel, waarmee ik (tzt) ook de auto kan wassen. Het aansluiten en koppelen van de verschillende opzetstukken is echt een fluitje van een cent. Alleen mijn tuinslang blijkt zo lek als een mandje dus die moest ik wel even vervangen.

EUROM hogedrukreiniger

Dan is het nu een kwestie van gewoon maar gaan beginnen met het karwei. Als ik de gebruiksaanwijzing lees word ik wel een tikkeltje angstig. Er wordt gerept over een terugslag en dat gehoorbescherming echt wel een must is. Dus daar sta ik met mijn koptelefoon op, in de houding klaar voor de terugslag.

Fluitje van een cent

Echt hoor, het schoonmaken van de tuin met de hoge drukreiniger is een fluitje van een cent! Ik heb de koptelefoon niet nodig want het lawaai valt enorm mee. En ook de terugslag is niets om bang voor te zijn. Ik gebruik eerst de speciale terrasreiniger en ik zie het vuil en de groene aanslag voor mijn ogen verdwijnen. Vervolgens koppel ik de standaard spuitmond aan de reiniger en spuit ik daarmee alles nog eens na.

hogedrukreiniger

“Maaam, wat is onze tuin weer mooi!” Jaja, ook Mia is tevreden 😉

vtwonen buitentegels

Winnen: een EUROM hogedrukreiniger

Heb jij ook wel zin in een weer helemaal schone en frisse tuin? Doe dan mee aan deze winactie. Ik mag 1 OHIMP lezer blij maken met een EUROM hogedrukreiniger t.w.v. 129,- euro! Meedoen is heel makkelijk: laat in een reactie onder deze blog weten welke klus jij gaat aanpakken met het apparaat en… wie weet!

hogedrukreiniger EUROM

Winnaars krijgen over ongeveer 3 weken bericht. Ook fijn natuurlijk als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media. Heel veel succes!

vtwonen buitentegels