Broccoli, het is bij mij thuis geen geliefde groente. Jammer, want er zit zoveel goeds in. Gelukkig heb ik een slowcooker en houden mijn kinderen wel van Aziatisch eten. Deze stoof met rundvlees en cashewnoten zit boordevol broccoli en ook nog eens wortel. En lekker dat ze het vonden!

Laat ik maar eerlijk zijn: ik ben zelf ook geen groot fan van broccoli. Het is een groente die wat mij betreft wat ‘opsmuk’ nodig heeft. Broccoli door een wokje of in de soep vind ik prima, maar ‘gewoon’ gekookte broccoli, daar maak je mij niet blij mee. Daarom voor alle niet-liefhebbers van broccoli, deze stoof. Je proeft bijna niet meer dat het broccoli is 🙂

Ingrediënten rundvlees met broccoli en cashewnoten

  • 1 kilo runderlappen, in stukken
  • 1/2 liter runderbouillon
  • 1/4 liter sojasaus
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el sesamolie
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • een pond broccoliroosjes
  • een stuk of 8 bospenen, in plakjes
  • een handje cashewnoten
  • rijst

rundvlees met broccoli en cashwenoten vlees

Recept rundvlees met broccoli en cashewnoten

Roer in een grote kom de runderbouillon, de sojasaus, de basterdsuiker, de sesamolie en de knoflook door elkaar. Leg het vlees in de slowcooker en giet de marinade er overheen. Laat even intrekken. Zet de slowcooker op low en laat 6 uur staan. Voeg nu de broccoli, de wortels en de cashewnoten toe en laat nog een uur staan op low.

rundvlees met cashewnoten groenten erbij

Kook intussen de rijst. Schep de rijst in kommen, samen met het rundvleesmengsel. Bij mij thuis willen ze er dan nog graag een extra schepje van de ‘saus’ bij. Zo is die broccoli zo verdwenen. Eet smakelijk!

PS. Je kunt de broccoli ook ‘verstoppen’ in een lekkere wortelsoep!