Eat Happy kookboek

Eat Happy is een kookboek naar mijn hart. De recepten zijn lekker, gezond en de ingrediënten zijn te koop bij gewoon de winkel op de hoek. Bovendien zijn de recepten heel eenvoudig te bereiden en kunnen je binnen 30 minuten aan tafel. Is dit ook iets voor jou? OHIMP geeft 2x een Eat Happy boek (t.w.v. 29,95) weg…

Van de auteur van dit boek, Melissa Hemsley, weet ik dat makkelijk en lekker koken haar passie is. Samen met haar zus  gaf ze een tijdje terug bij Dille & Kamille in Amsterdam een kookworkshop, en ik was daar bij.

meet & greet Hemsley + Hemsley

Er stonden een aantal ingrediënten klaar en binnen no-time maakten ze er heerlijke gerechtjes van, zoals deze supergezonde bouillon met paksoi en druppel ei.

Handige kooktips

In het boek zijn de recepten overzichtelijk geordend in de inhoud.

Eat Happy kookboek

Ook geeft het boek je allerlei handige tips hoe je tijd kunt besparen in de keuken om zo snel mogelijk een gerecht in elkaar te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze twee:

  • Neem 10 minuten de tijd voor het klaarzetten van essentieel onderdelen, het liefs dicht bij het fornuis. Denk aan een keukenmes, snijplank en spatels en lepels. Vlak daarbij zet je de smaakmakers zoals kruiden en peper en zout.
  • Vaak is het handiger om een brede, diepe pan te gebruiken. Uien bakken of smoren duurt in een kleine pan langer dan in een grotere pan; in een enkele laag uitgespreid garen ze veel sneller.

Mijn nieuwe favoriete, Eat Happy recepten

In Eat Happy zie ik allemaal recepten staan die ik waarschijnlijk zomaar aan mijn lijstje met favorieten ga toevoegen. Ik ben dol op soep en de romige waterkerssoep met doperwten en munt spreekt me heel erg aan (binnenkort deel ik het recept hiervan!).

waterkerssoep

Of wat dacht je van de “Zonnige gember-en-misosoep”?!

misosoep

En terwijl ik zo doorblader kom ik een wel heel toepasselijk gerecht tegen, de Mamma Mia-gehaktballen 🙂 Daar gaan Mia en ik heerlijk van smullen! Het recept voor de gehaktballetjes in pastasaus heb ik gelijk even uitgeschreven, je leest hem hier.

melissa hemsley

Winnen: 2x een Eat Happy boek van Melissa Hemsley (t.w.v. 29,95 euro)

Ben jij ook dol op lekkere, gezonde en makkelijk te bereiden gerechten? Dan is dit boek ook echt iets voor jou. OHIMP mag van de uitgever (Fontaine) 2 exemplaren weggeven. Meedoen is heel makkelijk: laat mij in een reactie onder deze blog weten waarom jij het boek graag zou willen winnen en… wie weet! Als je niet kunt wachten, het boek is hier te koop bij Bol.com.

De winnaars maak ik over ongeveer drie weken bekend. Ook fijn natuurlijk als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media.

Eat Happy kookboek