Soms heb ik het geluk uitgenodigd te worden voor boeklanceringen, om je vingers bij af te likken. Letterlijk! Bij Dille en Kamille in Amsterdam gaan de zusjes Hemsley + Hemsley voor een select gezelschap live koken en een meet en greet doen! Deze OHIMP-er is erbij 🙂

Lekker en snel voor elke dag, zo heet het nieuwe boek van Jasmine en Melissa Hemsley. En deze 2 zussen uit Engeland hebben er kaas van gegeten hoor!

Simpel, snel en gezond… 

Dat is waar het om draait bij Hemsley + Hemsley. En niets blijkt minder waar als ik zie hoe rap ze een maaltje van bloemkool couscous met allerlei lekkers voor ons op tafel toveren. De sfeer is heel gezellig in de kookworkshopruimte bij Dille & Kamille op de Haarlemmerdijk. En na afloop mogen we op de foto en krijgen we allemaal een gesigneerd exemplaar van hun prachtige boek mee naar huis.

meet & greet Hemsley + Hemsley

H + H filosofie

Thuis gekomen ga ik gelijk op zoek naar lekkere recepten in het boek. 350 pagina’s!! Het boek begint met de H + H regels voor gezonde voeding. Hier valt onder andere te lezen dat “vet je vriend is”: natuurlijke vetten vormen geen gezondheidsproblemen, dat doen de bewerkte producten. En zo zijn er 15 handige tips te lezen die mij weer een hoop inzicht bieden en wat nu eigenlijk wel en niet gezond is.

Hemsley & Hemsley

Resetschema 

In het boek staat ook een zogenaamd resetschema: een boodschappenlijst + schema om in een week tijd je lichaam een oppepper te geven met herstellende, heerlijke en voedzame recepten.

Ook fijn: Hemsley + Hemsley zijn – net als ik – groot voorstander van soepen!

Hemsley soepen

Bouillonsoep met druppelei

De zusjes Hemsley raden deze soep ook aan als ontbijtje… Ik vind het een goed idee, voor soep kun je mij wakker maken! Maar dat is vast niet bij iedereen het geval 😉

Ingrediënten

 • 1 liter bouillon. Een zgn. bottenbouillon wordt aangeraden, maar ik voel zelf meer voor deze bouillon.
 • 1/2 tl. geraspte verse gember.
 • 3 bosuitjes, fijngesneden.
 • 1 flinke handvol van je favoriete bladgroente (spinazie, paksoi of witte kool).
 • 1/4 tl. witte peper
 • 1-2 eetlepels tamari (ik doe de Kikoman sojasaus).
 • 2 eieren
 • 1 handje koriander of bieslook ter garnering (of een combinatie).
 • optioneel – want door mij zelf bedacht als extra ingrediënt – een kopje linzen.

Bereiding van de bouillonsoep gaat als volgt:

 1. Giet de bouillon in een grote pan, voeg de gember toe, gevolgd door linzen, bosui en bladgroente. Gebruik je verse spinazie, voor deze dan pas tijdens de laatste minuten kooktijd toe.
 2. Breng aan de kook, draai het vuur laag en doe er witte peper en tamari naar smaak bij.
 3. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Druppel het ei zodra de bouillon zachtes kookt langzaam in de bouillon en roer kort. Neem de pan van het vuur en laat het ei nog 1 minuut garen.
 4. Garneer de soep met de koriander en/of bieslook en dien hem gelijk op.

koken in het strandhuisje

DEZE WINACTIE IS AFGELOPEN

Winnen: 2 x het Hemsley + Hemsley boek

Goed nieuws voor alle makkelijke, snelle en gezonde keukenprinsessen of prinsen 🙂 Ik mag nl. 2 van deze prachtige Hemsley + Hemsley boeken weggeven! Meedoen is heel makkelijk: laat mij in een berichtje onder deze blog weten waarom jij graag dit boek wilt winnen en wie weet!

Winnaars krijgen over ongeveer 3 weken bericht. Kun je niet wachten, het boek is hier te koop bij Bol.com.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!