Sidi Bou Said in Tunisia

Sidi Bou Said is een prachtig plaatsje in het uiterste noorden van Tunesië. Het ligt op ongeveer 20 kilometer afstand van de hoofdstad Tunis en is een bezoek echt meer dan waard. Ik ben hier paar uur, tijdens een 4-daagse reis door deze streek in Tunesië. Dit zijn mijn mooiste foto’s, en zeg nou zelf, alleen voor Sidi Bou Said wil je al op vakantie naar Tunesië, toch?

streets of Sidi Bou Said

Sidi Bou Said is genoemd naar een oorspronkelijk Marokkaanse islamitische heilige die hier woonde, en wiens volledige naam Abou Said ibn Chalef ibn Yahia Ettamini al Baji luidde.

bron

Tunesie - Sidi Bou Said

De architectuur van de plaats valt erg op: de huizen zijn blauw en wit geschilderd, wat een zeer karakteristieke indruk achterlaat op de bezoekers. Het doet mij eigenlijk eerder denken aan Griekenland?

streets of Sidi Bou Said

Mijn 10 mooiste Sidi Bou Said foto’s

Tunesië staat bekend om haar ambachtelijke producten. Op veel plekken worden producten met de hand gemaakt, variërend van potten tot aan tapijten.

art of Sidi Bou Said

Nog steeds heb ik spijt dat ik niet een van de prachtige tapijten mee naar huis heb genomen. En voor de prijs hoef je het echt niet te laten, voor een groot kleed als deze exemplaren betaal je zo rond de 50 euro!

streets of Sidi Bou Said

Tunesische kunstenaars staan bekend om hun mozaïeken en aardewerk. Hun mozaïeken hebben vaak verschillende kleuren in herhalende patronen en worden vaak gebruikt om muren en vloeren mee te versieren. En dan de deuren… ik ben werkelijk waar geen deur tegengekomen die ik niet mooi vond.

Sidi Bou Said

Deze trap kom ik tegen in Hotel Dar Said, een kleinschalig boutique hotel waar ik mijn volgende vakantie wel zou willen gaan doorbrengen.

streets of Sidi Bou Said

Gastronomie in Tunesië

De Tunesische keuken is een mix van mediterrane gerechten en gerechten van culinaire tradities van woestijnbewoners. Net als veel landen in het Middellandse Zeegebied, bestaan gerechten vaak uit olijfolie, kruiden, tomaten, zeevruchten, vis en vlees. In Tunesië wordt vaak harissa gebruikt, een hete rode peper saus. Het gerecht dat het meest wordt geserveerd in Tunesië is couscous met groente en vlees of vis.

The aux Pignons

Op een terras met prachtig uitzicht over Sidi Bou Said drink ik “thé aux pignons”, oftewel thee met pijnboompitten. Aan de thee die geserveerd wordt in Tunesië wordt altijd veel suiker toegevoegd, persoonlijk drink ik het liever zonder, maar bij deze thee smaakt het erg lekker. De ingrediënten: zwarte thee, suiker, verse muntblaadjes en pijnboompitten.

Sidi Bou Said in Tunisia

Overweeg jij ook een vakantie naar Tunesië?

De komende tijd zal ik nog veel meer delen over mijn Tunesië ervaringen. Bijvoorbeeld over mijn bezoek aan het amfitheater in El Jem en het shoppen in de Medina’s. Je kunt je uiteraard ook alvast laten inspireren via de website van VisitTunisia.

doors of Sidi Bou Said

Deze reis naar Tunesië is tot stand gekomen in samenwerking met Discover Tunisia.