5 tips voor de Beekse Bergen

Borrelen met neushoorns, aan de avondthee met dromedarissen en ontbijten met de struisvogels. Mijn dochter Kiki en ik (Ilja) hebben het serieus meegemaakt. Niet in een exotisch ver oord, maar gewoon in Brabant, op Safari Resort Beekse Bergen. En het was in 1 woord GEWELDIG! Wil je ook op safari? Dan hebben we 5 tips voor de ultieme safaribeleving.

Beekse Bergen tips

Ken je Beekse Bergen eigenlijk? Het ligt in de gemeente Hilverenbeek in Brabant en is het grootste dierenpark van de Benelux. Je kunt er meer dan 150 diersoorten ontmoeten, van kleine zoogdieren tot grote vogels. Dat is natuurlijk superleuk. Maar Beekse Bergen heeft ook een doel. Ze willen mens en natuur (meer) met elkaar verbinden om er zo voor te zorgen dat wij een positieve(re) houding krijgen ten opzichte van de natuur. En ik kan je verklappen, dat lukt ze heel goed!

Giraffe

Tip 1: Blijf een nachtje slapen op Safari Resort Beekse Bergen

Beekse Bergen bestaat 50 jaar. Dat vieren ze met de opening van het Safari Resort Beekse Bergen. Hier ga je letterlijk tussen de wilde dieren op vakantie. De huisjes op het park zijn helemaal in Safari stijl, met leuke beschilderingen en een fijne veranda. We hebben ons heel wat uurtjes vergaapt aan de dieren die ons terras voorbij kwamen schuifelen. Maar ook binnen is het een feest. Het huisje is superleuk ingericht, heeft een prachtige keuken, fijne slaapkamers en een badkamer met sauna! Als er buiten niet zoveel te beleven was, waren we het huisje niet uitgekomen.

Lodge Beekse Bergen

Tip 2: Een hapje eten (of een drankje drinken) bij Moto

Er moet natuurlijk ook gegeten en gedronken worden. Wij deden een borrel en diner in restaurant Moto op het Safari Resort. Wij zijn fan van het terras, met rieten overkapping en vrolijk gekleurde stoeltjes. En ook hier uitzicht op allerlei dieren. Zo keerden deze neushoorns ons de rug (of eigenlijk de bil) toe tijdens de borrel. Later op de avond vallen we aan op ons diner. De keuken in Moto is, heel toepasselijk, Afrikaans. De gerechten worden bereid boven lavastenen. En dat is smullen! Na onze burger en ribeye kunnen we een toetje niet weerstaan: gegrilde ananas en brownies met fruitcoulis. We dromen er nog wel eens van.

restaurant Moto

Tip 3: Ga op Jeep Safari!

Je kunt de dieren van Beekse Bergen prima ontdekken vanuit je eigen auto. Maar wat nog veel leuker en stoerder is, is meegaan met een Safari Jeep. Achterin de laadbak over het terrein rijden is een belevenis op zich. En je maakt de dieren van wel heel dichtbij mee. Zo dachten we even dat de giraf met ons mee zou rijden en kwam zelfs de babygiraf ons even gedag zeggen. Echt een aanrader!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook: zo leuk is Duinrel met tieners

Tip 4: Pak de boot

Je kunt op het dierenpark ook op Safari met de boot. En vanaf het water zie je weer hele andere dieren. Zo zagen we de luipaarden van wel heel dichtbij, gevolgd door schattige babyvogeltjes aan de waterkant. Ander voordeel: met het warme weer dat wij hadden, is een tochtje op het water ook nog eens lekker verkoelend.

Gorilla Beekse Bergen

Tip 5: Ga achter de schermen met een ranger

Save the best for last. Dat is zeker het geval met deze tip. Je kunt namelijk ook op pad met een ranger van Beekse Bergen. Kiki en ik vonden dat heel bijzonder. We kregen letterlijk een kijkje in de keuken, met allerlei etenswaren voor al die diersoorten. Wormen, sprinkhanen, fruit, groente en ja, ook behoorlijke lappen vlees. Allemaal vers, bewaard onder strikte voorwaarden en met duidelijke instructies voor de verzorgers. We zagen de operatietafel van de dierenarts en hoorden wat er komt kijken bij een pedicure van een olifant. Maar het allerleukste was toch wel: het voeren van de rode vari’s. Deze nieuwsgierige aapjes aten het fruit uit onze handen.

Beekse Bergen tips

Je leest en ziet het al, Kiki en ik zijn dolenthousiast over onze Brabantse Safari. Volgende keer nemen we de mannen ook mee. Want dat wij nog eens terug gaan naar de Beekse Bergen, staat wel vast!