sunrise Sagres

Denk je aan Portugal, dan denk je aan zon, lekker eten, Fado muziek en prachtige huizen, van top tot teen betegeld. Lagos has it all! Dit plaatsje ligt in het Zuid-Westen van Portugal en is een perfecte bestemming voor een relaxte vakantie met het hele gezin.

Als je naar Lagos gaat dan vlieg je op Faro. Vanaf daar is het nog een uurtje rijden naar Lagos en dan kan de vakantie beginnen. Mia en ik gaan 5 dagen naar deze regio in Portugal, en we hebben het er ge-wel-dig. Dit zijn onze 6 tips.

Leuke dingen doen in Lagos

#1 De mooiste strandjes bezoeken

Aan prachtige strandjes in Lagos en omgeving geen gebrek! Je moet beslist even naar Camilo Beach. Dit strandje staat in de top 20 van de mooiste stranden van Europa. Maar pas op, want door de ligging staat er op dit strandje amper wind. Heerlijk in het voorseizoen, maar wel heel erg warm in hoogseizoen.

Camilo beach

#2 Shoppen in Lagos

Lagos is een fijn dorpje waar je heerlijk kunt winkelen en eten.

shoppen in Lagos

Je vindt er veel boetiekjes en een marktje met lokale producten en hele leuke bars en restaurants. Ben je gek op foto’s maken? Lagos is erg fotogeniek met de vele smalle steegjes en betegelde huizen.

Lagos street view

tips voor Lagos - OHIMP

#3 Activiteiten voor de kids

In Lagos en omstreken zijn ontzettend veel leuke activiteiten voor het hele gezin te vinden. Denk bijvoorbeeld aan jeepsafari’s, fiets- en boottochten. Het meest in trek zijn toch wel de surfclinics (voornamelijk wind- en golfsurfen) die op allerlei plekken te boeken zijn.

Lees hier alles over de surfavonturen van Mia en mij in Portugalsurfen bij Martinhal

#4 Grot van Benagil

Op een uurtje rijden van Sagres ligt de grot van Benagil. Deze plek staat in de top 100 van de allermooiste plekken op de wereld! De natuur heeft hier een imposant, natuurlijk afdak gemaakt met wijds uitzicht op de oceaan. In het
midden is een gat ontstaan die een doorkijkje geeft naar de (meestal)blauwe lucht. Je begrijpt, deze bijzondere plek is ook heel geliefd bij fotografen.

benagil

#5 Zonsondergang

Sagres ligt op een half uurtje rijden van Lagos, in is het uiterste zuid-west puntje van Europa. Als je op het punt bij de vuurtoren (1905) staat moet je dan ook rekenen op flink wat wind. Dit meest westelijk gelegen punt wordt ook wel Kaap van Sint Vincent genoemd. Het plateau hier is rond de 90 meter lang en ruim 50 meter hoog en je kunt er gewoon over wandelen (maar pas dus op voor de wind!). Echt de moeite waard om hier even naartoe te rijden, de zonsondergang is er adembenemend.

#6 Family resort Martinhal

Als er ergens aan de kinderen én hun ouders gedacht wordt, dan is het bij Martinhal. Resort Martinhal ligt net als Kaap van Sint Vincent in Sagres. Mia en ik hebben hier een heerlijke tijd. We genieten in de SPA, poedelen in een van de zwembaden, eten óf in een restaurant óf bestellen roomservice en doen verder niet veel meer dan chillen op onze bedjes aan het strand.

zwembad martinhal Sagres

Als ik op een ochtend heel vroeg wakker word besluit ik de zonsopkomst te gaan bekijken. En wat ben ik beloond:

sunrise Sagres

Je kunt trouwens een flinke hike maken vanaf Martinhal Sagres, helemaal langs de kustlijn. Mia en ik doen ’s middags een klein stukje, we klimmen en klauteren en moeten af en toe door een bosje. Ik hou wel van dit soort avontuurtjes, maar Mia, die gaat er liever bij zitten. En ik doe lekker mee. We genieten van het uitzicht en de blik op onze nieuwe Timberlands.

wandelen bij Sagres

Waarom – gaan – vakanties – altijd – zo – snel – voorbij…

Voor we het weten zitten we alweer op de terugweg naar Nederland. Thuiskomen is ook altijd weer lekker hoor. En we hebben gelukkig nog een aantal leuke reisjes op de planning: een weekje Zweden en een weekje Sardinië. Wat zijn jouw vakantieplannen dit jaar?

XX
Bonnie

tips voor Lagos - OHIMP