de tiener in Martinhal

Al eerder vertelde ik jullie hoe kindvriendelijk Martinhal Beach Resort & Hotel is. Voor jonge kindjes vanaf een maand of 6, maar ook voor de tiener in Martinhal is elke dag een waar feest. In Mia’s eigen woorden “O my god… hier wil ik wel wonen!” 

Mia zou prima de hele dag in ons fijne appartement kunnen vertoeven, want de wifi op Martinhal werkt echt uitstekend. Maar Rosa van Martinhal heeft voor ons een heerlijk programma samengesteld, met elke dag wel een activiteit.

Tussendoor,

doen we aan tennis:

trekken we een baantje:

duiken we de sportschool in:

en wordt er aan food & mobiele “relaxatie” gedaan…

Maar de echte ontspanning, die halen we uit onze yoga- en surfsessies.

Moeder en kind yoga

“Yoga?! Iel dat is voor nerds”. Roept Mia uit als ik haar vertel wat we vandaag gaan doen. “Ja hoor Mia, niet alles wat je zonder wifi doet is voor nerds. Geef je er nou maar even lekker aan over”. Fabiola is onze lerares en haar zachte, rustgevende stem heeft ons binnen no-time in relax-modus. Tijdens de oefeningen werp ik terloops een blik op Mia, die doet verbazingwekkend gemakkelijk mee.

Aan het einde van de les doen we een meditatie. Heerlijk! Fabiola’s stem brengt ons weer terug op aarde. Nou ja, ons…. Mia blijft gewoon liggen, ogen gesloten, mond half open. Hoe ze het vond? “Ah, wel aardig”. Wat zoveel betekent als: “Supervet! Maar vertel het niet aan m’n vrienden want dat is super beschamend”.

Wist je trouwens dat Martinhal een paar keer per jaar speciale Yoga-weken heeft?

Privé surfles van Carlos

Als twee echte surfchicks stappen we in de bus van Carlos. Boards bovenop, raampjes halfopen, fijne hunk aan het stuur. We checken wat stranden in de omgeving maar Carlos is niet snel tevreden, hij wil alleen de beste golven voor ons. “Mam, hij weet toch wel dat we beginners zijn?” piept Mia. “Carlos, we are starters he?” piep ik op mijn beur. We vinden het best eng, helemaal als we de in onze ogen reusachtige golven op het verlate strandje zien, waar Carlos ons naartoe heeft gebracht.

Maar we hoeven ons geen zorgen te maken, Carlos is telkens dichtbij en we blijven vóór de hoge golven. Er is heel veel stroming en wind, het is maar goed dat Carlos pas achteraf vertelt dat het eigenlijk een beetje gevaarlijk was…

Mia’s smiles zijn onbeschrijfelijk! Wat een pret, wat een kicks.

Omkleden gebeurt op z’n surfdudes, gewoon bij de campers. Daar heeft het tienertje veel moeite mee. En al helemaal als de handdoek bij haar moeder naar beneden valt. “MAM!!! Doe snel omhoog! Stel dat iemand je ziet!! Je bent niet meer zo jong he?!”

Tijdens het inladen van de spullen verkeert Mia weer in haar eigen wereld. D’r haren kammend is ze zich totaal niet bewust van alle schoonheid om haar heen. Ik geef haar nog een paar jaar 😉

Wat is er nog meer voor de tiener in Martinhal?

Wellness! Ja echt, Mia heeft een speciale tiener”facial” gekregen. Ze vond het héérlijk, je leest (en ziet) het hier. Ook op onze uitjes naar Sagres en Lagos. Meer over onze avonturen op Martinhal heb ik hier voor je beschreven.

kinderen Martinhal

Martinhal Beach Resort & Hotel