Martinhal Beach resort

Samen met Mia heb ik al heel wat oorden bezocht. Er zitten zeker toppers tussen, maar ook echt wel wat floppers. Het 5-sterrenresort Martinhal behoort tot de absolute top! 5 dagen hier met z’n tweetjes vertoeven is een groot feest.

Martinhal Beach Resort & Hotel ligt “at the end of the world” bij het plaatsje Sagres. Maar wat ons betreft begint het leven hier. Dit resort heeft alles in zich voor een lange vakantie of een kortere break. Wij hebben de break, maar al direct bij aankomst weten we het: we kunnen hier wel wonen.

” Het resort is gelegen aan de ongerepte westelijke Algarve en biedt gemakkelijk toegang tot prachtige natuur, stranden, de oceaan en alle bijbehorende activiteiten in de omgeving van het natuurpark – het hele jaar door fietsen, wandelen, surfen en yoga.” 

Het interieur van Martinhal

De decoratie, aankleding en inrichting doet Scandinavisch aan. Alles is licht en zacht voor het oog. Verschillende designers hebben speciaal voor het resort mooie stukken ontworpen. Dit zie je terugkomen in de openbare ruimtes, maar ook in de verschillende huizen en kamers. Ziet er mooi uit vind je niet?

Fan ben ik van de gallery wall in het restaurant:

gallery wall Martinhal

Superleuk: zelfs een oer-Hollands label heeft zijn vaste plek op Martinhal. Zitzakken van Fatboy liggen over het hele park klaar om op te gaan chillen.

Ik blijf Instagram kiekjes schieten

Het uitzicht vanaf onze kamer is zo mooi!

En niet alleen vanaf onze kamer:  waar we ook gaan of staan in het park, overal zie ik wel Instagram waardig materiaal.

“Het beschermde Natuurpark rondom het resort is een land dat ligt te wachten om ontdekt te worden”.

Martinhal heeft een eigen strand waar Mia en ik van de zonsondergang gaan genieten. Het is eind februari en in Nederland schijnt het met bakken uit de lucht te komen.

strand Martinhal

beach Martinhal

Hier is het heerlijk, 18 graden en op verschillende terrassen en plekjes uit de wind kun je prima in bikini zitten. Het seizoen barst hier los in april en gaat dan door tot oktober. Maar een gevoel van drukte zal je hier nooit ervaren. Het park is nl. heel ruim opgezet met heel veel verschillende faciliteiten.

Kinderen van harte welkom bij Martinhal!

Het unieke aan Martinhal vind ik dat het een heerlijk luxe resort is, maar dat overal aan kinderen wordt gedacht. En dus ook aan de ouders: kind blij, papa en/of mama blij. Bijvoorbeeld:

  • In het restaurant worden we welkom geheten door de restaurantmanager. Op haar arm draagt zij een huilend meisje van 1 van de gasten. Ondertussen wijst ze ons de weg naar onze tafel, vraagt wat we willen drinken en sust het kindje. De ouders zitten even verderop en kunnen zo rustig hun ontbijt afmaken.
  • Bij alle restaurants zijn kindveilige speelplekken aanwezig, vaak zelfs met toezicht.
  • Voor de jongere kinderen is er kinderopvang en voor de oudere kinderen zijn er verschillende clubs. Martinhal let erg goed op de verschillende leeftijden en wat kinderen interessant vinden. Zo wordt er onderscheid in activiteiten gemaakt voor kinderen in de leeftijden van 5-8 jaar, 8-11 jaar, 12-15 jaar.

“Deze clubs zijn de ideale ontmoetingsplaats voor uw tweens en tieners met een speciaal activiteitenprogramma waaronder: windsurfen, surfen, dolfijnen kijken, fietsen en yoga. Alles onder supervisie van het goed opgeleide en ervaren recreatie team”.

Wat is er verder allemaal te doen bij Martinhal

Er zijn verschillende verwarmde zwembaden (binnen en buiten).

zwembad Martinhal

Er zijn veel sportfaciliteiten (o.a. yoga, fitness, tennis, fietsen, watersporten), wellness (ook speciaal voor tieners!! Daarover later meer). Mia is fan van de speelzaal met bioscoop, PlayStations, tafeltennis en airhockey. Er zijn verschillende restaurants, met echt kwalitatief eten. Kijk, mijn ontbijt (de eerste gang dan he ;-)):

Wat hebben wij allemaal voor leuks gedaan in Martinhal:

Surfen met privé-leraar Carlos en ouder-kind yoga met Fabiola. Het was súper, je leest het hier.
Mia heeft een speciale tiener-facial gekregen en een ontspannende massage. Ze was daarna helemaal relaxt, je leest het hier.

Tafeltennis aan het strand van Martinhal. Daar rechtsbovenin zie je ons appartement.

“Martinhal Beach Resort is een speeltuin van mogelijkheden, voor jong en oud”.

Al het fijne van Martinhal Beach Resort & Hotel lees je na op hun site, of via hun Facebookpagina.