Finisterra Spa
“Mia, wij gaan eens even lekker ontspannen en een ouder-kind massage doen”. Mia’s ogen krijgen de grootte van schoteltjes… “Wat is dat?! Kan het wel gewoon met kleren aan?!”

Het is natuurlijk een gevoelig punt bij kids op deze leeftijd, hun lichaam. Het staat letterlijk bol van de veranderingen en dat is iets wat ze vooral lekker voor zichzelf willen houden. Kleren uit doen voor een ander? Echt niet!

We zijn in Portugal, in Martinhal Resort & Beach Hotel. Martinhal is ontworpen met gezinnen in het achterhoofd en kinderen zijn in het bijzonder welkom.

Vandaag staat er een ouder-kind massage op het programma en krijgt Mia als extraatje een speciale “tiener-facial”. Wellness voor tieners… ik vind het super!

wellness voor tieners

Ouder-kind massage, hoe gaat dat dan?

Ik leg uit: je hebt best een druk leventje met sporten, vrienden en school. Massage helpt ontspannen, je komt even los van alle dingen, je ademhaling is naderhand dieper en je spieren worden weer soepel. Het zal je goed doen! Mia sputtert nog wat over haar kleren en zegt stellig “geen man komt er aan mijn lichaam!”. Nee natuurlijk niet, er zijn toch geen mannen in deze beautysalon die massages gaan geven, duh!

Bij de receptie worden we welkom geheten door… een man!! Het huilen staat Mia nader dan het lachen. Heb ik hier wel goed aan gedaan? Gelukkig wordt de man mij toegewezen dus dat is een zorg minder. We krijgen badjassen en worden naar de kleedruimte gewezen. Of we onze bikini aan willen houden. Bikini? We hebben ouwe onderbroeken en verwassen bovenstukjes aan. “Super beschamend mam!!”

We hijsen ons in de badjassen en lopen naar de behandelruimte. Deze ziet er prachtig uit, 2 behandelbanken in twee open ruimtes, waardoor Mia zich niet alleen zal voelen.

Finisterra Spa - Luxury Family Martinhal Beach Resort & Hotel

We mogen op onze buik gaan liggen op de massage banken. Ik heb er wel zin in en van de aromatische geuren schiet ik gelijk in de relaxmodus. Mia daarentegen staat zo strak als een veer. “Leg een handoek over me heen, ga niet weg!” Maar ik duik op mijn tafel en onze masseurs komen zachtjes aan naar binnen.

massage Martinhal

Warme oliën, gravende vingertoppen, duwende ellebogen en kokendhete handdoeken. De 30 minuten zijn voorbij voordat ik er erg in heb. Mia’s handjes zie ik slap naast de tafel hangen, ze geeft geen kick. “Slaap je?” Haar ogen gaan half open: “nee hoor…” gaapt ze.

Mazzelaar, hoeft zich alleen maar onder haar handoek op haar rug te draaien en kan vervolgens gaan genieten van de volgende behandeling:

Mia’s eerste “facial”

Ik vind het erg slim van Martinhal, dat ze speciaal voor tieners wellness- en beautybehandelingen hebben. In deze tijd van selfies en social media is helemaal voor deze groep kinderen elke huidonzuiverheid een regelrechte ramp.

gezichtsbehandeling voor tieners

Mia krijgt een handdoek om haar hoofd en wordt een half uur lang gepamperd door de therapeute. Een superlieve vrouw die met sierlijke bewegingen lotions en crèmes aanbrengt, inmasseert en met warme doeken weer verwijdert. Alles straalt rust en genegenheid uit en dat zie ik terug aan Mia: haar ogen zijn ontspannen gesloten en haar ademhaling is diep. Als ze weer bijkomt glanzen haar ogen en straalt haar huidje.

Wellness voor tieners: dat gaan we vaker doen!

We mogen gaan “uit-relaxen” in fijne ligstoelen met uitzicht op de tuin en onder het genot van lekkere nootjes en kruidenthee.

wellness Martinhal

Wist je dat:

  • er op Martinhal ook babymassages gegeven worden? Nou ja… je krijgt dan les in babymassage en past het gelijk toe op je kindje.
  • er ook manicure en pedicure behandelingen mogelijk zijn? Voor het hele gezin natuurlijk.
  • Alle wellness voor tieners speciaal is afgestemd op de jonge huidjes.

Wat is er nog meer te doen bij Martinhal Resort & Beach Hotel?

Teveel om op te noemen! Het leven is daar een groot feest, voor jong en oud.

Hier lees je mijn blog over onze surf- en yoga-avonturen.
En hier heb ik beschreven hoe mooi Martinhal eruit ziet en waarom het zo super is voor ouders & kinderen.

Hoe vind je ons Martinhal feelgood filmpje?

Al het fijne van Martinhal Beach Resort & Hotel lees je na op hun site, of via de Facebookpagina.

Teenage wellness