Daar gaan we dan, 2 moeders in een auto volgeladen met kinderen (4 stuks), kleding, tijdschriften, spelletjes, lekkers en… huiswerk. Wat gaan we doen dan? Lekker uitwaaien, banjeren langs verlaten stranden en cocoonen in onze super-de-luxe villa op Ameland.

En zin dat we er in hebben! Al ruim een maand van tevoren heb ik contact gelegd met de VVV in Ameland en gevraagd om fietsmappen en plattegrondjes van het eiland. Ik plan uitjes, regel de overtocht en boek fietsen.

En nu is het dan zover. Een girls only weekend! Jacq, Nico (14), Mia (12), Jet (11), Jade (11) en ik fietsen in het donker op zoek naar Villa Rixt in het dorpje Buren. De auto hebben we op het vasteland achtergelaten. Of het slim is? We zien geen hand voor ogen en hebben zware wind tegen (uitwaaien… check). We hebben wel de allergrootste lol. De meiden hebben bij de fietsverhuur tandems uitgezocht en doen hun uiterste best de stalen rossen onder controle te krijgen (hierover later meer).

Daar is villa Rixt!  Zelfs in het pikkedonker zien we hoe groot en mooi onze villa-voor-2-dagen is. Het is al laat. Nog een potje monopoly en dan duiken we onze heerlijke bedjes in.

07.00 uur. Ik ben klaarwakker. Reuze benieuwd naar het uitzicht van onze villa schuif ik de gordijnen open. Ah, visite! Ik had al gehoord van de eigenaar van Rixt dat we niet gek moesten opkijken als we wakker worden met hertjes, konijnen of typische vogels in de tuin. De fazant noemen we Arie en is de komende dagen vaste gast op Villa Rixt.

Het andere gordijn in de huiskamer laat dit uitzicht zien, I like!

Als ik de gordijnen boven openschuif kijk ik hier op uit. Wat een rust, wat een weidsheid… heerlijk.

De meiden worden ook langzaam wakker in hun gezellige en mega-ruime slaapkamer.

Mia en Nico gaan in afwachting van het ontbijt vast wat huiswerk doen. Niet eens met tegenzin! Ze voelen zich echt al helemaal thuis in “onze”  villa op Ameland.

In Villa Rixt is geen wifi (wel supersnel internet via de kabel trouwens) en je begrijpt dat dat even wennen is voor ons allemaal. Dat wennen blijkt helemaal niet zo moeilijk: “thuis” vullen we de tijd met tv kijken, spelletjes doen, boekjes lezen en knutselen. Van de leukste plaatjes uit de tijdschriften maken we een mini Gallery Wall (daar was ik laatst ook al zo lekker mee bezig).

Villa Rixt ligt in een heel mooi duinlandschap op 250 meter van het strand. In de tuin staat een speeltoestel en in de buurt zijn ook veel speelweides. De meiden “hangen” natuurlijk veel liever in de coole villa maar kunnen wat verloren momentjes schommelen toch ook niet weerstaan.

Wij hebben denk ik de allermooiste villa op Ameland?! Nou ja… één van de mooiste dan. Villa Rixt is heel gemakkelijk te boeken via Belvilla Vakantiehuizen.

Op mijn lijstje staan nog de volgende, geweldige vakantiewoningen van Belvilla:

Over Belvilla: 

Met een vakantiehuis van Belvilla ben je verzekerd van een unieke accommodatie in een ideale omgeving voor een verrassend betaalbare prijs. Het aanbod bestaat uit ruim 20.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen. Een vakantiehuis van Belvilla is te herkennen aan een regiotypische sfeer. Denk aan een Friese stolpboerderij, een vakwerkhuisje in Duitsland of een Provençaalse villa. Maar het kan ook gekker, zoals een grotwoning, een voormalige duiventil of een woonboot.”

We hebben een heerlijk weekend op Ameland met als hoogtepunten onze accommodatie en de luxe tandems. Over een paar dagen deel ik onze fietsavonturen en heb ik een gezellig Ameland filmpje klaar.