pindakaas en banaan

Laatst was ik bij Sissy Boy en daar zag ik de allerleukste bordjes, die eigenlijk voor feestjes zijn bedoeld. Maar goed, het leven is wat mij betreft één groot feest dus waarom zou ik ze laten liggen?! Voor op die vrolijke bordjes maakte ik vandaag de allerlekkerste muffins met pindakaas.

Deze muffins zijn trouwens – mocht je het belangrijk vinden – vegan, glutenvrij, eivrij, graanvrij, suikervrij en zonder zuivel. Of ze dan nog wel feestelijk smaken?! Echt wel! En wat ik vooral zo leuk vind, je hebt slechts 4 ingrediënten nodig. Maar, je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt en er van alles aan toevoegen.

Ingrediënten

  • 2 medium bananen
  • 1 kopje pindakaas (ik koop mijn pindakaas bij Lidl, daar is geen suiker aan toegevoegd). Wat je ook kunt doen is 1/2 pindakaas en 1/2 amandelpasta.
  • 4 grote medjool dadels (ontpit). Even wat anders: wist je dat dadels lustopwekkend zijn? Lees maar…
  • handje fijngehakte walnoten

muffin zonder bloem

Bereidingswijze muffins met pindakaas

Meng alle ingrediënten tot een gladde massa. Ik doe het met de keukenmachine maar je kunt hier ook de staafmixer of blender voor gebruiken. Vervolgens schep je het mengel in ongeveer 6-8 (ingevette) muffinvormpjes en doe je het in een op 175 graden voorverwarmde oven, voor 20 minuten.

Hoe smaken muffins met pindakaas?

Nou, dat zal je nog verbazen. Ik was in ieder geval erg verrast dat de smaak van pindakaas helemaal niet overheerst. Eerder de banaan. Ze zijn heerlijk zoet en ik vind vooral de substantie enorm lekker.

muffins met pindakaas

En, zijn ze Mia-proof?

Mia komt moe terug uit een “vetsaaie” hockeytraining. “Wat is dat?” vraagt ze als ze naar mijn feestbordje vol met muffins kijkt. “Zeker weer heel gezond?” Ja, dat wel… maar ook heel lekker. Ze proeft een stukje. “Superlekker!!” en gaat nog even door. De muffin is binnen no-time verdwenen. “Hoe komen ze zo bruin eigenlijk?” Omdat ze van pindakaas gemaakt zijn. Haha, en dat lust Mia gewoonlijk absoluut niet!

muffin met pindakaas

O ja, de bordjes koop je hier of bij één van de Sissy-Boy winkels (die wat mij betreft altijd de moeite waard zijn, ik vind Sissy-Boy in Haarlem geweldig). En ik realiseer me dat ik het vorkje en servet ook bij Sissy-Boy heb gekocht.

Meer lekkere (maar o-zo gezonde) muffin recepten

Speculaas muffins
Suikervrije cake in a jar
Mug cake