Alweer een jaar geleden bracht Mason Madness de hippe potjes Mason Jars naar Nederland. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Met een fijne winactie en twee heerlijke “cake in a jar” recepten.

Laatst schreef ik al over mug cakes, snelle cakes die je direct in je beker klaarmaakt en vervolgens in 3 minuten in de magntron afbakt. In Amerika maken ze er de lekkerste en gezondste ontbijtjes mee klaar, voor zover je de magenetron als gezond beschouwd natuurlijk. Cake in a jar is eigenlijk niet veel anders,

het is een cake in een potje en deze kun je bereiden in de magnetron óf in de oven.

Op Pinterest speur ik naar lekkere én gezonde recepten. Er zijn er genoeg! (Check hier mijn Pinterest bord met heel veel lekkers). Maar ik wil natuurlijk ook nog eens simpele cake in a jar recepten vinden. Deze twee recepten zijn helemaal “Bonnie-proof”. En ja, zelfs Mia-proof!

1) Paleo cake in a jar recept: 

Bij dit recept gebruik je slechts 4 ingrediënten, maar je kunt naar hartenlust variëren met bijvoorbeeld noten en zaden.

Ingrediënten voor 2 kleine cakejes:

1 rijpe banaan
1 1/2 eetlepel amandel boter
1 ei
2 eetlepels cacaopoeder

Bereiding:

Prak en meng de amandelboter, ei, cacaopoeder en banaan met een vork tot een glad beslag.
Voeg desgewenst nog wat extra’s toe (ik doe gemalen walnoot).
Schep het beslag in je Mason Jar. Doe dit tot 2/3e ongeveer, het zal iets gaan rijzen.
Plaats het potje voor 2,5 minuten in de magnetron (ongeveer 700 watt).
Pas op, heet!

(null)

2) Cake in a jar recept met courgette

Courgette in je cake? Ja joh, dat is superlekker. Je proeft er sowieso niets van, maar het maakt je cake in a jar heerlijk luchtig en “klef”. In dit recept gaan iets meer ingrediënten, waaronder palmsuiker. Deze suiker is vele malen gezonder dan gewone kristalsuiker. Dat komt omdat palmsuiker bijna niet bewerkt wordt waardoor de vitamines veel beter bewaard blijven. Hier lees je er meer over.

Mia vertel ik natuurlijk niet over de courgette in haar cakeje. Ha, ze merkt er niets van en schrokt hem heerlijk naar binnen. Lees hier hoe je de cake in a jar met courgette maakt.

paleo cake in a jar

Deze winactie is afgelopen

Ook zin in een feestje? Doe dan mee met de winactie van Mason Madness en wie weet maak jij ook binnenkort lekkere cakes in jars. Ik mag 5x een set van 3 Mason Jars weggeven. Het gaat om een set van “guilted” jars (120ml, 240ml, 350ml). Meedoen is heel makkelijk: even mijn Facebookpagina liken én onderstaand tooltje invullen (je e-mailadres gebruik ik natuurlijk alleen als je gewonnen hebt, voor het toesturen van de prijs). In het tooltje krijg je verschillende opties waarmee je jouw winkansen verhoogt (je kent ze wel Instagramfollow, commenting etc). Veel succes!

Meer cake recepten

Cake in a jar met courgette
suikervrije mugcakes
Muffin met speculaas