groene smoothies

Ik schrik op van mijn laptop van een enorme “BONK”. Wat is dat?! Ik loop naar de voordeur en zie een dikke envelop op mijn deurmat liggen. YES, mijn “100 groene smoothies”-boek is binnen! Ik ga gelijk aan de slag en ik ga er ook 5 weggeven (van die boeken dan hè, de smoothies mag je zelf maken :-)).

Groene smoothies, ik hou er van. En weet je dat ik het al jaren doe? Ik ben gewoon fan van koude groentesappen. Als kleintje al, dol op tomatensap. In mijn staptijd bij thuiskomst, de pan met soep die mijn pa altijd maakte koud naar binnen slurpen. Mijn vriendinnen gruwelde (en dat is nog zacht uitgedrukt) van mijn groen-zwartige groente-brouwsels halverwege de 90-ies. In 2002, tijdens (!) mijn bevalling waren dezelfde vriendinnen dolblij met mijn bijzondere last-minute-nesteldrang-aanval: het maken van smoothies met fruit & groente met mijn eerste Magimix blender. Deze waren wèl lekker!

Eigenlijk ben ik dus best een KING als het aankomt op het maken en proeven van groene smoothies. Maar dit boek brengt mijn status aan het wankelen. Want spruitjes, broccoli en paprika in je smoothie, gaat dat nou niet een beetje ver?! Ik ga de uitdaging aan, hierbij vast 3 “maffe” groene smoothies, die echt wel heel erg ok zijn:

1) Smoothie met munt & courgette

Deze smoothie zet ik gelijk op nummer 1. Zó lekker!

Benodigdheden: 1 courgette – 1 banaan – 1 appel – 1 handje munt – 400 ml kokoswater. En een blender natuurlijk 🙂

IMG_8860.JPG

2) Smoothie met appel & venkel

Deze vond ik ook erg lekker, maar achteraf gezien had er nog wel meer “bite” bij gemogen. Bijv. een groter stukje gember of een (jalapeno) pepertje.

Benodigdheden: 1 venkel – hand spinazie – 2 stengels bleekselderij – 4 appels – 2 wortels – 1 cm verse gember geschild – 400 ml water.

IMG_8861.JPG

3) Smoothie met… spruitjes!!!

Wist je dat spruiten hun typische bittere smaak pas krijgen als je ze kookt? De spruitjes in deze smoothie blend je dan ook rauw. De smaak is prima alleen de substantie valt me tegen. Een beetje zanderig, zo proeft het. (en mijn Magimix blender krijgt toch echt alles superglad geblend). Ook denk ik dat de citroen het net iets te zurig maakt. Een sinaasappel erdoor lijkt me lekkerder.

Ingrediënten: 15 spruiten – 3 stengels bleekselderij, 2 appels, 1 citroen, 400 ml kokoswater.

IMG_8859.JPG

Groene Smoothies: Ben jij er ook gek op?

Dan is het boek “100 Groene Smoothies” echt iets voor jou. Ik heb er nu verschillende smoothies uit gemaakt en ik vind ze heerlijk. Op mijn blog op Vrouwonline lees je nog meer over “aparte” groene smoothies.  (Eentje met radijs en biet en een ander weer met broccoli en waterkers…)

Van uitgeverij Caplan mag ik er 5 weggeven. Meedoen is heel makkelijk, met het tooltje hieronder.

Hoe werkt het tooltje: Je kunt je aanmelden met je e-mailadres of met je Facebookaccount. Hoe meer opties je doet (kwestie van het rechter driehoekje aanklikken achter de verschillende opties waardoor het menu’tje uitvouwt), hoe hoger de winkansen. Er komt “done” te staan op de plek van het driehoekje als teken dat je hebt meegedaan. Winnaars worden ad random en automatisch geselecteerd.

a Rafflecopter giveaway