Ik deed laatst voor het slapen gaan een klein online testje en in de uitslag vielen mij een aantal dingen op: ik zou wel eens een zwakke wilskracht kunnen hebben en mentaal instabiel zijn. Nou ja zeg! Ik?! Beledigd klap ik mijn laptop dicht en duik mijn bed in. De makers van die test zijn niet helemaal wijs!  Ik ben juist super standvastig… toch? 

eigen mening

De slaap kan ik natuurlijk niet vatten en morrend knip ik het licht aan.  Naast me ligt een prachtige dochter te ronken en bij die aanblik word ik gelijk een stuk relaxter. Ach misschien is mentaal instabiel een beetje cru verwoord, maar als ik heel eerlijk ben… ik ken best een hoog switch gehalte. Hoe trouw ben ik eigenlijk?

Tijd voor een lijstje. Laat ik beginnen met de dingen waar ik misschien een wat mindere rotsvaste visie op heb:

10 x switchen (01.15 uur)

 1. Ik woon in mijn 12e huis (in mijn huidige huis wel al 8,5 jaar en ga er ook voorlopig niet weg).
 2. Wissel standaard van rij bij de kassa (deze is vast sneller… NOT).
 3. Strijk meer dan eens met mijn hand over mijn hart als Mia straf heeft.
 4. Heb geen vaste muziekvoorkeur. Klassiek, jazz, hiphop, soul… noem maar op. Hoewel Prince al jaren mijn hart veroverd heeft hoor…prince
 5. Kan geen vent aan me binden. (Zou het met Prince te maken hebben??)
 6. Stem telkens op een andere politieke partij.
 7. Loop geen dag op dezelfde schoenen.
 8. Ben 9 maanden vegetarisch, maar vervolgens de grootste carnivoor die er in Haarlem rond loopt. Zo ook met suiker: weken lang compleet suikervrij, om vervolgens alle nieuwste repen van Tony Chocolonely (x3) in te slaan (en de man te maken).
 9. “Nu ga ik echt elke dag thuis kettlebellen, echt!” uhu.
 10. Heb ik eigenlijk wel een eigen mening? Ja heus wel! (wacht, ik vraag het Mia even… ;-))

Nu komt het leuke (maar lastige?) deel. Wie of wat kunnen altijd op mij rekenen? Waar blijf ik echt trouw aan? Ik ben benieuwd, ga ik de 10 wel redden?

10 x blijven (01.45 uur)

 1. Mijn hardlooprondje op vrijdagochtend 8.30 uur met Jet bijvoorbeeld. Daar komt niks of niemand tussen. Al 6 jaar niet.
 2. Ons strandhuisje. Elk jaar weer, komend seizoen voor de 5e  keer. Natuurlijk zorg ik ervoor dat we nog veel meer van de wereld zien, maar ons huisje aan zee, is er 1 to stay.strandhuisje blijven loont
 3. Mijn iPhone!! Man, wat zou ik zonder moeten. (in de beginjaren van de mobiele telefonie was ik fan van Nokia trouwens). Begonnen met iPhone 1 en dit jaar de 6 (in het goud, lekkerrr).
 4. De gebreide armwarmers van mijn moeder. Kan in de winter niet zonder.
 5. 2e kerstdag met Judith, no matter what.
 6. Vaste jaarlijkse uitjes: De Tinadag met Ilja en de meiden, volgend jaar ons 5-jarig jubileum. Het Rotterdams Filmfestival met Saskia (ook alweer 7 jaar?).
 7. En wat dacht je van mijn werk!! Al 7 jaar heel blij bij Sanoma (en daarvoor 14 jaar (!!) bij Holland Casino).
 8. Elke ochtend: Oil pulling, ik zal niet in detail treden… (maar ook smoothies, havermout, gemberthee, tarwegras & visoliepillen).havermoutkoekjes
 9. De kapper niet te vergeten. Rob Peetoom rules!
 10. Maar ook mijn vaste Turkse groenteboertje. En blijven loont hè?! Kreeg van de week weer een paar extra dadels toegestopt.

Een eitje!

Het is 1.55 uur en de “10 x blijven” heb ik zo opgesomd. Ha!!! Eat your heart out jullie gekke testjesmakers! En weet je, ik heb zelfs nog een 11e punt. Een blijver for life!:

family & friends,  de katten en natuurlijk…..  MIAAAAA (ben ik nou niet iemand vergeten?)

02.15 uur. Ik ben er wel uit. Op sommige vlakken blijk ik niet zo standvastig als ik dacht. Het groene gras van de buren zal altijd blijven lonken. Maar aan de andere kant (aj, daar ga ik weer), geeft het mij een heel rustig gevoel dat ik terug kan vallen op bepaalde gewoontes, “rituelen”, tradities en zelfs bepaalde merken en bedrijven.  Ik moest maar eens gaan slapen… Maar niet voordat ik mijn eigen gezellige blijf-hangen video in elkaar heb geflanst:

#Blijvenloont, ook bij OHimP: want hier is weer een leuke winactie:

Ik ben zó benieuwd, waar blijf jij nou echt aan hangen?

Win een heerlijk blijf-vooral-op-de-bank-hangen pakket: met veel tijdschriften en een fijne, grote, superzachte deken. Meedoen kan tot en met 17 november. Het werkt heel gemakkelijk met het tooltje hieronder. Meld je aan met Facebook of met e-mail. Door de extra opties te doen (klikken op het pijltje in het groene driehoekje) verhoog je zelfs je winkansen. Gebruik bij de Twitter optie de #blijvenloont hashtag. Leuk als je meedoet!

 

a Rafflecopter giveaway