speculaas muffins

Ik heb het weer gedaan hoor, bakken! Dit keer hele lekkere speculaas muffins, zonder geraffineerde suiker. Ze zijn heel eenvoudig te bereiden en het kost weinig tijd. Daar hou ik van.

Toch is haastige spoed zelden goed… Dit keer geen aangebrand baksel, wel een verbrand stukje hand. Auw! Maar, het resultaat van de muffins mag er wezen.

Benodigdheden voor de speculaas muffins:

  • 250 gram speltmeel (of vervang dit voor bijv. amandelmeel voor een glutenvrije variant)
  • 4 eetlepels kokosbloesemsuiker (ik gebruik palmsuiker)
  • 3 eetlepels honing
  • 75 gram kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eieren

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 150 graden
  2. Smelt de kokosolie
  3. Doe alle droge ingredienten in een kom
  4. Voeg de kokosolie toe en roer het mengsel door. Het blijft een soort van droge massa, maar dat hoort.
  5. Klop de eieren luchtig los en schep dit dan voorzichtig door het deeg.
  6. Doe het mengsel in de muffinvormpjes. Ik kon er 9 vullen.
  7. Zet ze in de oven en bak in 20 minuten mooi goudbruin en gaar.
  8. Even laten afkoelen en smullen!
  9. TIP: ik sprenkel wat honing over de muffin en vervolgens leg ik er wat amandelschaafsel en nootjes op.

Eens kijken of ik deze meiden actief kan krijgen met de speculaas muffin:

speculaas muffin

Gelukt! Vooral Sanne vind ’em heerlijk..

Nu even mijn “wond” verzorgen.

brandwond