(null)

Zolang je maar de juiste hypotheekadviseur hebt! Kijk, dit is de mijne, Mark-de-held-van-de-dag. Door zijn hypotheekadvies ga ik flink wat geld besparen de komende jaren.

(null)

Mark is een vriend van vroeger en met de nieuwjaarsduik kom ik hem weer tegen. “Bel me ff, ik kan je helpen met een vette hypotheekbesparing!” Pfff, m’n hypotheek. Daar snap ik nooit iets van. Wat Mark me in de loop der jaren ook heeft uitgelegd, het gaat m’n ene oor in en m’n andere oor weer uit. Je kan gerust stellen dat ik lijd aan een ernstige vorm van dyshypotheeksie! (ik heb trouwens ook last van dysverzekering- en dysbelastingdienstsy, maar daar wil ik het nu niet over hebben).

Geen punt Bon, ik help je.

Mark rommelt wat, stuurt wat mailtjes rond en belt me twee weken later op: “Goed nieuws!! Je gaat maandelijks 183 euro besparen door een rentemiddeling die prtsktjsklpmtrwoirjfnalksdf”. “Het laatste versta ik niet helemaal hoor Mark, maar ehh 183 euro?! Wat gaat dat me kosten?” vraag ik verbaasd. “Alleen maar 225,- euro administratiekosten aan de bank en een kleine fee aan mij”.

Een snelle rekensom

Ondanks mijn aandoening maak ik een snelle rekensom: die administratiekosten heb ik er zowat al met 1 maand uit?! Over de fee hebben we het later wel, maar dat gaat ook reuze meevallen. Bovendien, Mark komt met meer goed nieuws: zowel de administratiekosten als de fee zijn naar alle waarschijnlijkheid aftrekbaar van de belasting! Nou ja zeg…

(null)

Toch even wat uitleg over deze hypotheekbesparing, in Nijntje-taal

Mijn hypotheek heb ik in 2012 voor 5 jaar afgesloten voor 4,5%. Nu, na 3 jaar, wil ik profiteren van de lage rentestand van 2,5%. Ik heb echter nog 2 jaar te gaan binnen mijn huidige rentevasteperiode. Voor die twee jaar stelt mijn hypotheekaanbieder (ING) een rentebemiddeling voor van 3,5%, wat me dus 183,- per maand gaat besparen. (ketsjing!)

Met deze hypotheekbesparing kan ik:

– de schoonmaakster wekelijks ipv 2-wekelijks laten komen
– de rekening voor Mia’s danslessen betalen
– sparen voor een nieuwe Cortina fiets (ik vind deze zoooo mooi)
– een deel van het kampeergeld van ons strandhuisje betalen

Het betekent gewoon net dat beetje meer lucht maandelijks!

Wie weet kun jij ook op je hypotheek besparen?

Ik zou zeggen: bel “mijn” Mark! Een telefoontje en wat gegevens uitwisselen is voldoende. Hij checkt dan kosteloos of er voor jou ook mogelijkheden zijn en met ongeveer twee weken krijg je bericht. ► 023 525 8884

Succes! XX

(null)