met tieners naar een pretpark“Mam, wanneer gaan we weer eens naar een pretpark?” Toen Mia mij deze vraag laatst stelde sprong ik een gat in de lucht. Ik ben dol op attracties als achtbanen dus om een uitje naar een pretpark te plannen vind ik geen straf.  We kiezen voor Duinrell en Sanne en Laura gaan gezellig mee. Met tieners naar een pretpark, hoe gaat dat?

Naar Duinrell zijn we al veel vaker geweest. Toen Mia nog wat jonger was bezochten we er jaarlijks de Tinadag (je leest hier alles over onze Tinadag belevenissen). Het fijne aan Duinrell vind ik:

  1. Dat het voor ons lekker dicht bij huis is. Met 30 minuten rijden zijn we er.
  2. De veelzijdigheid van het park. Je hebt er supergave attracties maar ook een geweldig zwembad.
  3. Dat je er heerlijk kunt overnachten, in een tent (al dan niet van jezelf) of in een luxe stacaravan.

Voor dat laatste kiezen we, dit jaar in een lekkere caravan van Eurocamp.

luxe stacaravan Eurocamp

Uitpakken, eten, opmaken en dan het park in!

Onze caravan staat tussen grote eikenbomen. Het is herfst en het waait flink. Om ons heen ratelt het van de eikels, die neerploffen op de grond en de daken van de caravans. Voor ons in de boom zien we een eekhoorn druk in de weer met het verzamelen van al die herfstschatten. We pakken onze spullen uit, maken onze bedden op en eten even snel wat broodjes. We willen natuurlijk zo snel mogelijk het park in! Mia en Sanne moeten uiteraard wel eerst “even” hun make-up op orde maken…

Met tieners naar een pretpark? Enfin, 45 minuten later gaan we dan eindelijk op pad.

Dragonfly, Falcon, Mad Mill, Splash en de Waterspin

Vanaf onze caravan is het nog geen 5 minuten lopen naar de attracties van Duinrell. Twee jaar terug waren we met z’n vieren in Disneyland Parijs en net als toen voelen we de adrenaline weer door onze lijven gieren. (Trouwens, destijds ook al in een Eurocamp caravan!) Sanne en ik willen het liefst gelijk de engste attracties nemen. Mia en Laura moeten eerst nog even wennen.  Sanne en ik gaan als eerste in de Waterspin. We vinden het zo leuk dat we gelijk nog een keertje gaan. Mia gaat mee dit keer en ik pies zowat in mijn broek van het lachen als ik haar vanuit haar tenen hoor krijsen als we ondersteboven hangen in het ding. De derde keer gaat Laura ook mee en dan hebben we allevier de smaak te pakken.

Duinrell Falcon

De Falcon vinden we het leukst, dat is een achtbaan die loodrecht omhoog, en weer omlaag gaat. Ondertussen doen Mia en Sanne hun best om hun make-up en haar op orde te houden. Maar na de zoveelste achtbaanrit geven Laura en ik er de brui aan. Wij strompelen met een kop als een gympie en uitgeteld terug naar de caravan om op ons terras lekker bij te komen met een wijntje en hapje.

“Mam, we hebben vrienden gemaakt, mogen we naar hun caravan?”

Het is 20.30 als Mia en Sanna ’s avonds van het Tikibad terugkomen. Ze hebben een groepje Belgische pubers leren kennen en willen nu met ze gaan chillen in hun caravan. Tja wat moeten we daar nu weer mee… Ze mogen een half uurtje en ondertussen starten Laura en ik Netflix op en zetten we een potje thee. We duiken er vroeg in want de volgende dag willen we natuurlijk Duinrell weer onveilig maken.

Nou, dat onveilig maken zit er voor ons niet in.

Al het gezwier en gezwaai in die attracties is Laura en mij niet in de koude kleren gaan zitten. Versuft lopen we achter de meiden aan die met hetzelfde enthousiasme als de dag ervoor attractie in en uit gaan. Als afsluiter nemen ze nog een flinke suikerspin en dan is het tijd om in te pakken en naar huis te gaan.

suikerspin

Met tieners naar een pretpark?

Wij vonden het weer helemaal geweldig en zijn ons nu al aan het beraden op een nieuw uitje. Uiteraard gaan we dan wel weer voor een complete beleving, dus met minimaal 1 overnachting. Zo’n stacaravan bevalt ons prima: hij is van alle gemakken voorzien maar evengoed heb je wel een campingbeleving, wat het voor kinderen en tieners natuurlijk extra leuk maakt.

Check hier verschillende tips voor goedkope weekendjes weg met kids.

tieners in een pretpark

O ja, in slaap vallen in de auto op weg naar huis, na zo’n heerlijk weekend? Dat is voor kids van alle leeftijden 😉

in slaap vallen