Tinadag
In het weekend van 26/27 september is het weer zo ver: dan vindt de Tina-dag XL plaats! Twee dagen lang wordt het park overgenomen door hordes meiden met blije gezichten en roze outfits. Moeders – als die al mee gaan – zie je zichtbaar genieten van hun blije meiden en doen vrolijk mee. De Tina-dag ganger komt de dag al knutselend, shoppend, zwemmend, zingend, dansens of attractie nemend door. Balen, want voor je het weet is je dag voorbij. Wij gaan dit jaar voor de 5e keer en als je zin hebt… Ik mag 2×2 tickets weggeven!  

De eerste keer was in 2011. We gingen 1 dag, de zaterdag. De moeders: Ilja en Bonnie. De dochters: Kiki en Mia. 9 jaar zijn de dochters destijds en ze hebben er de leeftijd voor: ze zijn compleet in de ban van de Tina. Tina’s wil was wet dus als Tina zegt dat de Tina-dag cool is, dan ga je net zolang zeuren bij je moeder totdat je er ook heen mag. Nou was lang zeuren helemaal niet nodig, Ilja en ik houden wel van een verzetje op z’n tijd, waarbij we zelf ook los kunnen gaan.

Tina-dagOnze eerst Tina-dag in 2011

Tijdens de Tina-dag is Duinrell alleen toegankelijk voor Tina-dag bezoekers. Je mag in het Tikibad zwemmen en alle attracties nemen zo vaak je wilt. Daar hebben we wel zin in. We beginnen rustig aan met de zweefmolen. Met z’n vieren krijgen we de slappe lach hoog in de lucht, lekker wakker worden zo! (het is pas 10 uur…). We laten wat boeken signeren, knutselen mooie t-shirts in elkaar en staan te wijfelen voor de Falcon. Deze attractie gaat 22 meter loodrecht omhoog en in een kaarsrechte duikvlucht weer naar beneden. Als je dat overleefd hebt krijg je nog wat loopings en kurkentrekkers voor je kiezen en weet je naderhand niet meer wat voor of achter, links of rechts is. Wij doen het!

“Mam, ik moet plassen, ik kan echt niet mee!” zegt Mia halfhuilend als we het karretje in stappen.

Maar na het ritje sluiten we rap weer achterin de rij aan om deze superrit nog een keer te doen. GAAAAAF!

Voor we het weten is de dag voorbij en lopen we het terrein af terug naar de auto. Ilja en ik kijken met veel jaloezie naar een paar moeders die bij een gehuurd Duinrell huisje op hun terras zitten te genieten van een wijntje. Ooo, dus zo kan het ook?! Dat gaan we volgend jaar doen!

Tina dag

Tina-dag 2012 & 2013 & 2014 & 2015: wij gaan XL!

En toen kwam Tina dus met het TOP idee om de Tina-dag over 2 dagen te verspreiden en het om te dopen tot Tina-dag XL. Een heel weekend dikke pret. Ilja en ik boeken nu al 4 jaar een speciaal Tina-dag XL arrangement met daarbij een “Duingallow” voor 3 (!) nachten. Wat een luxe, de meiden kunnen inmiddels met gemak zelf over het park struinen en wij zitten (liggen! er staan heerlijke ligbedden op ons terras en tot nu toe schijnt elk jaar de zon) prinsheerlijk bij onze Duingallow. In 2012 – dan zijn Kiki en Mia 10 – gaan we nog wel mee naar het Tikibad. Leuk, vette glijbanen nemen! De meiden hebben de allergrootste lol, de moeders hebben de allerblauwste heupen… In 2013, 2014 en 2015 laten de “senioren” de badpakken thuis.

Een jaarlijks terugkerende activiteit op onze Tina-dag is de Splash. Dat is zo een boot die stijl naar beneden gaat en dan hard doorglijdt in het water… Beetje apart misschien, maar Kiki en Mia kijken liever. En dan graag precies op de plek vóór de veiligheidswand, daar waar die vloedgolf zo lekker tegen je aan kletst 🙂

Splash Duinrell

Wist je trouwens dat onze editie 2013 een hele bijzonder was?

Toen is namelijk de basis gelegd voor One Hand in my Pocket. Mijn aller- allereerste blogpost ging zelfs over de Tina-dag 🙂 (geen idee waarom ik dat in het Engels deed…)

Deze winactie is afgelopen
Winactie: 2 x 2 tickets voor 26 of 27 september

Van de Tina mag ik 2 mensen blij met met 2 tickets. Meedoen is heel makkelijk.

Je doet mee als je onderstaand tooltje invult vóór 18 september (je e-mailadres gebruik ik alleen om je een bericht te sturen als je gewonnen heb). In het tooltje krijg je verschillende opties waarmee je de winkansen kunt verhogen (je kent ze wel Instagram/Pinterestfollow, commenting etc).

De winnaar maak ik 19 september bekend. 

Ik word natuurlijk ook erg blij als je mijn Facebookpagina wilt liken en als je dit bericht wilt delen. Heel veel succes!!

Hier lees je alles over de Tina-dag 2015