Over het begin van de herfst hebben we natuurlijk niets te klagen. Wat een prachtig weer was het de afgelopen weken! Maar nu wordt het toch echt kouder en giert de wind door de bomen. Met als gevolg: bladeren, bladeren en nog eens bladeren. Het heeft wel iets, maar toch heb ik onze tuin het liefst vrij van bladeren. En daarvoor hebben wij een nieuwe bladblazer! Van Wolfgarten mag ik er eentje weggeven. Iets voor jou?

Op zich heb ik niets tegen bladeren, maar jammer is het wel dat dode bladeren vochtig worden, gaan rotten en vervolgens vlekken achter laten op mijn tegels. En op onze vtwonen tegels in de tuin ben ik best wel trots, dus die bladeren kan ik maar beter preventief opruimen.

bladblazer van Wolfgarten

Afgelopen weekend ben ik daarom de tuin winterklaar gaan maken, en dat deed ik niet alleen. Nee nee, Mia en Jelle hebben me enorm goed geholpen. Kijk maar:

Opgeruimd staat netjes: onze tuin is winterklaar

Ook een goede hulp: onze nieuwe Wolf Garten bladblazer

Het opvegen van bladeren zie ik gewoonlijk als een prima workout. Maar gadgets, ik hou er nu eenmaal van. Nou weet ik niet of je de bladblazer als gadget mag bestempelen, maar een handig elektrisch hulpje is het wel. Het in elkaar zetten is een fluitje van een cent en doe ik gezellig met lege-dozen-fan Fransje. Sjakie zit nog binnen in de Coolblue doos, waar de bladblazer (gewoon op zondag!!) in bezorgd is.

wolf garten bladblazer

In de beschrijving lees ik dat gehoorbescherming en een bril opzetten extra veilig is, dus dat doe ik dan ook maar voor de zekerheid. Vervolgens is het een kwestie van plug & play. Fransje stuift de tuin van de buren in, dus ik denk dat de bladblazer wel geluid maakt. Maar ik merk er niets van, zo met m’n noise cancelling headset op.

Decadent de tuin stofzuigen

Wat ik niets wist is dat de bladblazer 2 standen heeft: een blaasfunctie én een zuigfunctie. Tussen die 2 standen schakel je gewoon terwijl hij aan staat. Eerst blaas ik de bladeren op een hoop. En vervolgens zuig ik ze op. De “snuit” van de bladblazer heeft wieltjes, wat het werken in de tuin ermee toch wel een stuk vergemakkelijkt.

In de bladblazer zit een hakselaar die de bladeren fijnmaalt. De opvangzak zit hierdoor allesbehalve snel vol, terwijl ik toch echt flink wat bladeren opzuig. De zak heeft een grote rits waardoor ik de verpulverde bladeren zo in de kliko kieper. Kijk, daar sta ik dan. Gewoon in m’n zondagochtendkloffie hartstikke luxe de tuin te stofzuigen.

wolf garten bladblazer

Winnen: Wolf Garten LBV 2600 E bladblazer

Kortom, zo’n bladblazer vind ik top en voeg ik graag toe aan onze tuingadgets. Van Coolblue en Wolf Garten mag ik 1 OHIMP-volger blij maken met de Wolf Garten LBV 2600 E bladblazer, t.w.v. 69,99 euro. Wil jij ook je tuin, gazon of stoep eenvoudig vrij blazen en zuigen van bladeren? Dan is deze winactie echt iets voor jou. Meedoen is heel makkelijk: laat mij in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag deze bladblazer wilt winnen en… wie weet!

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media. De winnaars maak ik over ongeveer 3 weken bekend. Heel veel succes!

O ja, dit is de voor-na foto van de tuin. Opgeruimd staat netjes!

voor-na tuin winterklaar

Advertisement