Haarlem is een nieuw feestje rijker! Niet eentje met harde techno beats of uitgekauwde disco classics. Maar een feestje bomvol swingende soul & funk! Harlem Soul Night vindt plaats op zaterdag 17 november en OHIMP mag 3x 2 kaarten weggeven. Kom je ook dansen?

Bon, samen met mijn vriendin Jocelynn en Matthijs van Funky Vinyl organiseer ik een nieuw Haarlems dansfeessie. Heb je ook zin om te komen?

Vriendin/oud-collega Jacq appt me. Jacq is cool en heeft stijl dus haar feestjes zijn vast helemaal top. Maar omdat ik niet zo’n party animal ben en met de wat grotere, Haarlemse feesten voor volwassenen slechte ervaringen heb, twijfel ik:

Klinkt leuk Jacq! Maar… wat voor feestje is het? Ik ben namelijk een keer naar 3 Generations geweest en een 40-up feest en vond het ronduit zum kotzen! Iedereen z’n best doen en meezingen op Paradise by the Dashboard light. Manman wat voelde ik me ongemakkelijk.

Eigentijds soul & funk feest

En daar sla ik de spijker op z’n kop, want dat is precies wat Jacq NIET wil met Harlem Soul Night. Ja, het is wel een feestje voor 35plus. Maar nee, er worden zeker geen uitgekauwde disco classics gedraaid. Het wordt een dansfeestje waar je heus wel hits kunt verwachten, maar dan de net wat minder bekende en sowieso alleen maar funk en soul. En dan zit je bij Mathijs alias DJ Funky Music Machine helemaal goed!

Funky Vinyl

Matthijs is de oprichter van Funky Vinyl, een DJ collectief van maar liefst 25 DJ’s die allemaal een eigen stijl hebben. De een is wat alternatiever, de ander heeft Rock & Roll als specialiteit en weer een ander (Mathijs!) weet hele stranden (denk aan Woodstock, San Blas en Rapa Nui), clubs en straten (Koningsdag) in Haarlem, Amsterdam e.o. non-stop te laten dansen op zijn funky muziek collectie.

Tuurlijk, de muziek van Earth Wind & Fire en de BeeGees is hartstikke goed. Maar dat kennen we nou wel. Op mijn feestjes kun je een mix verwachten van hits en “obscure” funk & soul. Ik draai met net wat meer lef en wil het commerciële eigenlijk een beetje achterwege laten.” aldus Mathijs.

Ehhh, Matthijs, obscure funk & soul? “Dat zijn nummer die je niet kent maar wel gelijk voelt. Songs die je gelijk goed vindt en waarop je niets anders kunt dan dansen en stilstaan geen optie is.

Harlem Soul Night it is

Nou, ik ben om hoor! Op YouTube doe ik wat dansinspiratie op, ik maak gelijk 5 vriendinnen enthousiast en ook zij zetten 17 november vetgedrukt in hun agenda’s. Even alles op een rijtje:

  • Wanneer: 17 november van 21.00 uur tot 01.00 uur.
  • Waar: Vooges Centraal, Kennemerplein 6, Haarlem
  • Dresscode: gewoon jezelf zijn! Het is zeker geen themafeestje dus laat die verkleedkleren maar achterwege 😉

Winnen: 3x 2 tickets voor Harlem Soul Night

Van Jacq, Jocelynn en Matthijs mag ik 3 mensen blij maken met 2 tickets voor dit superleuke feessie! Heb je zin om ook te komen dansen? Laat dan een reactie achter onder deze blog. In de week van 5 november hoor je of je gewonnen hebt (en heb je eventueel nog tijd genoeg om zelf een ticket te scoren :-))

Harlem Soul Night