Haarlem is weer een superleuk sieradenwinkeltje rijker: By Nouck. En niemand minder dan mijn dochter Mia (16), gaat er voor OHIMP een kijkje nemen.

By Nouck is online al een tijdje aan de weg aan het timmeren. Vooral op Instagram zijn ze heel goed bezig en hebben ze ruim 100.000 volgers! Niet zo gek ook. By Nouck verkoopt superleuke, handmade, gold plated sieraden. Nieuw is de fysieke winkel, die sinds 22 november geopend is, in de Kleine Houtstraat in Haarlem.

letter oorbellen van By Nouck

“Maaam, Anouk werkt bij die nieuwe sieradenwinkel!!”

Als Mia samen met Jelle door de stad aan het slenteren is, doet ze dat natuurlijk terwijl ze op haar iPhone bezig is. Zo ziet ze in de Instagram Stories dat haar oude klasgenootje Anouk aan het werk is in de nieuwe sieradenwinkel. Mia stuurt gelijk een berichtje want wil er wel even een kijkje nemen. Anouk antwoordt:

Vanavond is de opening alleen voor familie en influencers. Is jouw moeder niet uitgenodigd dan?

Nee, dat ben ik niet. Maar tegen Mia zeg ik: “Anders ga jij er voor OHIMP nu heen. Maak je wat leuke foto’s en vertel je mij hoe het was. Schrijf ik er een blogje over.”

En dus is Mia als OHIMP vertegenwoordiger op het openingsfeestje van By Nouck

En dat is gelijk Mia’s eerste “in the field job” voor OHIMP. Wat uiteraard meespeelt is dat haar vriendin er werkt, ze een paar hele leuke oorbellen mag uitzoeken en dat ze een fijne goodiebag mee naar huis krijgt. Hoe ze het vindt? De winkel is erg leuk. Mooie sieraden, maar Mia vindt het wel een beetje jammer dat het alleen gouden sieraden zijn, zelf draagt ze graag zilver.

By Nouck goodie bag

Haar oorbelletjes worden terplekke met de hand in elkaar gezet en verder is het er hartstikke druk. Zoals het een opening betaamt natuurlijk. Niet alle opdrachten worden goed vervult maar alle begin is moeilijk. Zo vroeg ik om een leuke foto van haar en Anouk samen, maar die heeft ze jammergenoeg niet kunnen maken: “Nee mam, het was echt veel te druk!” Ik snap dat ook al wel weer, en alle begin is moeilijk natuurlijk. Al met al vond ze het een leuke ervaring om voor OHIMP op pad te gaan, maar dus wel een klein beetje “beschamend” om in zo’n overvolle winkel foto’s te maken. Ik pluk er een paar van het Instagram kanaal van By Nouck, zodat je een idee kunt krijgen van alle mooie sieraden en de leuke combinaties die er mee te maken zijn:

gouden sieraden van By Nouck

By Nouck
Kleine Houtstraat 15
Haarlem