Met de zomer in aantocht breekt voor mij persoonlijk weer een nieuw boekenleesseizoen aan. In de winter kan ik me er niet altijd toe zetten, om een boek te lezen. Maar in de zomer destemeer. Dus ik dacht, waarom lanceer ik niet een OHIMP boekenclub, waarbij we met elkaar de leukste, beste en mooiste boekentips delen?! Hier is mijn eerste tip: De Ontembare, van Guillermo Arriaga.

Nou moet je bij de OHIMP boekenclub niet denken aan bijeenkomsten waarbij boeken besproken gaan worden en we ingaan op de diepere betekenissen en achterliggende gedachtes van de auteur. Nee, ik zie voor me dat ik eens in de zoveel tijd een boek dat ik gelezen heb met jullie deel. En dat er vervolgens gereageerd wordt met andere, goede boekentips. Leuk idee?

Mijn eerste OHIMP boekenclub leestip: De Ontembare van Guillermo Arriaga

Boeken waarin de hoofdpersonage een kind of jong iemand is, ik hou er van. Daarom ben ik ook zo dol op álle boeken van John Irving, waarin de hoofdrol altijd wel is weggelegd voor een jonger persoon. Mijn ideale personage – toch vaak een jongen van een jaar of 14 – haalt dan kwajongensstreken uit en je krijgt gaandeweg een kijkje in zijn leven en gedachten. Mijn favoriete boeken zijn ook meestal vrolijk van aard maar bevatten toch eigenlijk alle emoties wel. Ze bieden spanning, romantiek, humor en melancholie. Fijn vind ik het ook als verschillende verhaallijnen door elkaar lopen en alles uiteindelijk heel mooi samenvalt. De Ontembare, dit boek heeft dat gewoon allemaal!

lezen bij het strandhuisje

Fijne leesmomenten

Ons strandhuisje is wat mij betreft de beste plek voor fijne leesmomenten. Of het nu mooi of slecht weer is, dat maakt me niet uit. Als de regen op het dak tikt is het er heerlijk, maar in het zonnetje is het natuurlijk ook allesbehalve verkeerd.

Bonnie, mag ik je wat vragen?

Geschrokken schiet ik rechtop in mijn strandbedje en ik slaak zelfs een kreetje. Het is de buurvrouw bij mijn strandhuisje, die gewoon even wat water komt halen.

O joh, zat je zo diep in je boek? Of heb je een slecht geweten haha.

Dat laatste niet, maar De Ontembare zorgt er wel voor dat ik doof ben voor alle geluiden en indrukken om me heen. Het boek slokt me op, voert me mee en ik lees het als een film. De buurvrouw is nog niet aangesloten op het water en ik wel. Ze tapt haar flessen vol, we wisselen wat gezelligheden uit en dan ga ik weer verder met lezen. Eigenlijk moet ik gaan soppen en schilderen maar ik kan mijn boek gewoon maar niet wegleggen.

Guillermo Arriaga

Wanneer komt de film uit?!

Guillermo Arriaga is scenarioschrijver van beroemde films als Babel, Amores Perros en 21 Grams. Hij mag trouwens zelf ook best wel gezien worden 😉 Het kan niet anders dan dat er van De Ontembare ook een film uit komt. Ik vind het toch zo fijn, dat als je een boek leest dat je het allemaal helemaal voor je ziet.

Waar gaat De Ontembare over?

Als ik met de trein naar mijn werk ga zie ik op het station overal posters van het boek hangen. De cover vind ik gelijk al helemaal geweldig. Ook zie ik dat het boek het boek van de maand is van DWDD. En meestal zijn hun boeken wel het lezen waard. Ik scoor het boek gelijk bij de boekhandel op het station. Waar het over gaat? Ik wil natuurlijk niet alles verklappen, maar op Bol.com staat een perfecte beschrijving:

Juan Guillermo’s rauwe leven speelt zich af op de daken van Mexico-Stad. De dood van zijn oudere broer is een enorme klap voor hem. Vier jaar later zijn ook zijn ouders en grootmoeder dood. Hij wil wraak voor de moord op zijn familie, gepleegd door een club fanatiek religieuze jongens uit zijn wijk.

De Ontembare

Terwijl ik de pagina’s verslind openen de deuren van het strandhuisje van mijn nicht, die direct naast mij staat. Het zijn haar ouders, mijn oom en tante. “Oh Bonnie wat leuk dat je dat boek aan het lezen bent! Ik heb hem net uit en heb ik jaren niet zo een goed boek gelezen!” Mijn tante Bibi is een fanatieke boekenlezer en ik heb al meerdere gouden boekentips van haar gekregen. Ik lees weer snel verder, want hij moet uit!!

Mia leest trouwens ook graag op het strand. Meestal Whatsappjes en Instagram berichten 😉 Maar dit jaar moet ze aan de bak voor haar eindexamen. Geen straf op deze manier toch?

lezen bij het strandhuisje

Wil je ook De Ontembare lezen?

Op Bol.com koop je hier de paperback en hier het E-book. Hij krijgt van mij 5 sterren! Heb jij dit boek ook gelezen? Of ben je van plan hem te gaan lezen? Heb je zelf nog goede boekentips? Ik lees ze heel erg graag in de reacties hieronder.

Veel leesplezier!

OHIMP boekenclub