Dit recept is supersimpel en zo lekker! Kan niet mislukken. Sinds ik deze ken heb ik altijd gecondenseerde melk in huis en kokosrasp. Met die 2 ingredienten kun je eindeloos combineren voor heerlijke kokosmuffins uit de Airfryer. 

Maar 2 ingredienten, is dat wel lekker? 

Ja, ik vond het ook lastig om te geloven. Een blikje gecondenseerde melk en kokosrasp. Dat is echt alles wat je nodig hebt. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kan eindeloos varieren met dit recept. Ik wil deze bijvoorbeeld een keer maken met stukjes verse ananas erdoor. Of met stukjes pure chocola. Of met wat opgeklopt eiwit voor een wat luchtigere variant. Laat je fantasie de vrije loop en ga los!  

kokosmuffins uit de airfryer ingredienten

Ingrediënten kokosmuffins uit de Airfryer

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 200 gr. kokosrasp
  • Optioneel: rasp van 1 citroen

Bereiden kokosmuffins uit de airfryer

Ik maak de kokosmuffins in een muffinvorm die ik kocht voor mijn Airfryer XXL. Heb je een kleinere Airfryer? Halveer dan de ingredienten. Je kunt de muffins dan maken in losse vormpjes, of 1 grotere maken in een bakvorm die in jouw formaat Airfryer past.

Meng de gecondenseerde melk met de kokosrasp en roer goed om. Het moet een dik beslag worden, wat je kan vormen met een lepel (dus niet heel vloeibaar). Te dik? Voeg wat extra melk toe. Te dun? Voeg wat extra kokosrasp toe. Ik doe dit keer het rasp van een citroen erbij. Dat maakt het net iets minder zoet en lekker fris.

Doe het beslag in de muffinvorm(en) en bak ze op 160 graden in de Airfryer voor ongeveer 15-20 minuten. Kijk tussendoor een keer of ze niet te hard gaan. Laat de muffins afkoelen en probeer ze niet allemaal in 1x op te eten 😉

Nog kokosrasp over? Wat dacht je van dit bananenbrood: https://www.onehandinmypocket.nl/2017/04/21/suikervrij-bananenbrood/