Bananenbrood, ik ben er gek op. Inmiddels heb ik al heel veel varianten gemaakt en de lekkerste, die deel ik natuurlijk graag met jullie. Dit recept voor 100% suikervrij bananenbrood is er zo eentje, en de bereiding is echt heel eenvoudig.
Tja 100% suikervrij… ik heb het dan natuurlijk over de toevoeging van zoetstoffen als suiker, honing, agavesiroop, noem maar op. In bananen zitten van nature suikers, maar die tellen niet mee vind ik in dit geval.
Lees hier waarom suiker niet goed voor je is.
100% suikervrij bananenbrood: dit heb je nodig
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 100 gram amandelmeel (je kunt hierin ook variëren, bijv. 50 gram amandelmeel en 50 gram kokosmeel of speltbloem)
- 30 gram kokosrasp
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- theelepel baking soda
- Optioneel: 2 eetlepels choconips
- wat olie om de bakvorm in te vetten
Zo maak je het suikervrije bananenbrood:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de choconips in de kom van je blender en mix het tot een glad beslag. Giet het beslag in je cakevorm en schep er de chocolade korrels doorheen. Zet de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood in 50 minuten mooi bruin.
Altijd goed om na de verstreken baktijd even de satéprikker test te doen: steek een satéprikker in het brood en als deze er schoon uitkomt, dan is het bananenbrood gaar.
Fan van banaan
Hoeveel koolhydraten zitten er in?
ik maak hem met havermout meel gewoon even havermout door de blender tot meel vermalen
Werkt dat goed? Ik dacht daar ook aan maar weet niet of het net zo goed werkt
Hij is heerlijk! Blijft ook bij mij erg nat van binnen (terwijl de bovenkant wel donker is) en eet hem gewoon zo.
Het bananenbrood is erg lekker! Ik was bij de eerste keer dat ik hem maakte de eieren vergeten, daar kwam ik achter toen het al in de oven stond! Hij moest er iets langer in en ik heb hem helemaal laten afkoelen toen ik het brood eruit haalde, dus ook zonder ei kan het gemaakt worden! De kinderen zijn dol op dit brood dis ik zal het nog zeker vaker maken! 🙂
Ik krijg het brood helaas niet gaar….heb hem langer in de oven gelaten. Nu net uit de vorm gehaald maar nog niet stevig helaas…. de smaak is overigens wel erg goed!
Helaas in bananen zit ook suiker en dat telt wel mee…
Er zit ook geen bakpoeder in zie ik, zijn de eieren genoeg om het te laten rijzen? Of is dat niet nodig bij dit recept.
De bakingsoda icm de yoghurt zorgen voor het rijzen
Oh fijn, thanks. Ga het recept zeker zelf maken. Heb alleen niet zo’n mooie vorm, maar het gaat tenslotte om inhoud is het niet 😉
Haha, zo is het maar net
Dat klinkt heel erg lekker, ga morgen gelijk bananen kopen 🙂