Bananenbrood, ik ben er gek op. Inmiddels heb ik al heel veel varianten gemaakt en de lekkerste, die deel ik natuurlijk graag met jullie. Dit recept voor 100% suikervrij bananenbrood is er zo eentje, en de bereiding is echt heel eenvoudig.

Tja 100% suikervrij… ik heb het dan natuurlijk over de toevoeging van zoetstoffen als suiker, honing, agavesiroop, noem maar op. In bananen zitten van nature suikers, maar die tellen niet mee vind ik in dit geval.

Lees hier waarom suiker niet goed voor je is.

100% suikervrij bananenbrood: dit heb je nodig

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel (je kunt hierin ook variëren, bijv. 50 gram amandelmeel en 50 gram kokosmeel of speltbloem)
  • 30 gram kokosrasp
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • theelepel baking soda
  • Optioneel: 2 eetlepels choconips
  • wat olie om de bakvorm in te vetten

Zo maak je het suikervrije bananenbrood:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.

Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de choconips in de kom van je blender en mix het tot een glad beslag. Giet het beslag in je cakevorm en schep er de chocolade korrels doorheen. Zet de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood in 50 minuten mooi bruin.

Altijd goed om na de verstreken baktijd even de satéprikker test te doen: steek een satéprikker in het brood en als deze er schoon uitkomt, dan is het bananenbrood gaar.

Eet smakelijk!