Houd jij niet zo van ontbijten? Dan heb je dit ontbijttaartje met cacao en aarbei nog niet geprobeerd. Alsof je een gebakje eet. En toch zijn de ingredienten lang zo slecht nog niet. Dus waar wacht je nog op? Airfryer aan en gaan!

Fan van So Vegan so Fine

In de supermarkt zoek ik altijd naar nieuwe producten. Soms gezond, soms helemaal niet. Mijn laatste ontdekking: pure chocoladepasta van So Vegan, So Fine. Vegan dus, zonder palmolie en biologisch. In de pure pasta zit 30% cacao. Niet zo zoet als een standaard chocopasta en met een echte chocoladesmaak. Omdat ik in dit gerecht geen suiker of suikervervanger gebruik, sta ik mezelf een lepeltje van deze pasta toe om het gebakje af te maken. Zooo lekker. 

ontbijttaartje met cacao ingredienten

Ingrediënten Airfryer ontbijttaartje met cacao

  • 1 cup havermout
  • 1 cup kokosmelk (of andere plantaardige melk)
  • klein scheutje vanille-extract
  • 1 banaan
  • 1-2 el cacao (afhankelijk van je smaak, ik doe er 2)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 el pure chocoladepasta
  • een paar aardbeien in plakjes

Bereiden airfryer ontbijttaartje met cacao

Doe de havermout, kokosmelk, vanille-extract, banaan, cacao en het bakpoeder in een blender en blend tot een glad beslag. Dit kan natuurlijk ook met een staafmixer. Giet het beslag in 2 ovenvaste schaaltjes en zet ze in de airfryer. Bak ze af op 180°. In mijn Ninja zijn ze dan met 15-20 minuten gaar. Dat kan verschillen per type Airfryer, dus houd ze de eerste keer even in de gaten.

Bestrijk de taartjes nu meteen met de chocopasta, zodat het een beetje smelt en makkelijk uitsmeert. Die van mij was bijna op, dus gebruikte ik een pannenlikker. Maar met een lepel lukt het ook. Maak af met aardbeiplakjes. En nu komt het lastige: even laten afkoelen voordat je het opeet.

Geen tijd om deze taart te bakken? Een snel ontbijtje uit de airfryer kan ook prima: https://www.onehandinmypocket.nl/2022/01/12/airfryer-ontbijt-met-eitje/

ontbijttaartje met cacao chocopasta