Steeds meer mensen dragen een Apple Watch en in de loop der jaren is dit slimme horloge dan ook meerdere keren doorontwikkeld. Van superslim naar mega slim en wat staat ons nog allemaal te wachten!

3 handige tips voor gebruik van de Apple Watch in de slaapkamer.

Tip 1: je slaap bijhouden

Goed slapen is belangrijk voor je gezondheid maar niet altijd even makkelijk. Je slaappatroon bijhouden en “slaaphygiëne” is een goed begin en dat kan met behulp van de Slaap-app voor Apple Watch.

Door je Apple Watch ’s nachts te dragen kan je hartslag worden gemonitord en de versnellings­meter in het slimme horloge detecteert de subtielste bewegingen van je ademhaling en ziet zo wanneer je wakker bent of slaapt.
Zo kun je zien hoelang je remslaap, kernslaap en diepe slaap ongeveer waren en wanneer je wakker bent geweest. Lees hier hoe je op de Apple Watch je slaap kunt monitoren.

Tip 2 van de Apple Watch in de slaapkamer: nachtklokmodus

Het is mogelijk om je Apple Watch als nachtklok te gebruiken. De nachtklokmodus wordt automatisch geactiveerd wanneer je de Apple Watch oplaadt en op zijn zij ligt met de Digital Crown omhoog of in portretstand.

Zodra je de Apple Watch, het scherm, de Digital Crown of de zijknop aanraakt zal de nachtklokmodus actief worden en kun je de tijd aflezen.

Tip 3: Watch als zaklamp

Deze tip kenden wij nog niet bij OHIMP: je kunt de Apple Watch gebruiken als zaklamp. Best verrassend, want de Watch zelf beschikt niet over een flitser.

Het werkt heel simpel: open het bedieningspaneel op de Apple Watch en tik op het zaklamp-icoontje. Vervolgens wordt het scherm een lichtgevend wit vlak, die nog feller wordt als je de Watch wegdraait. Extra opties: door naar links te vegen kun je het scherm laten knipperen of een rood licht laten uit te stralen.