Sjonge wat een dikke oogst aan courgettes heb ik dit jaar weer. Mijn plant hing vol met 5 joekels en nog wat klein spul. Hoe ga ik dit allemaal opkrijgen? Ik heb 5 x een lekkere recept met courgette voor je uitgezocht, om je vingers bij af te likken.

courgette uit de tuin

Courgette is een groente die je heel gemakkelijk kunt toevoegen aan allerlei gerechten. Ze zijn neutraal van smaak en hebben weinig bereidingstijd nodig. Trouwens, courgette kun je ook heel gemakkelijk rauw eten.

Maar wist je dat courgettes ook supergezond zijn?!

Courgettes bevatten veel vitaminen A, B en C en veel mineralen waaronder ijzer, magnesium, kalium en is arm aan natrium.

 • Vitamine A is van groot belang voor ons lichaam en voor onze ogen. Vitamine A vertraagt ook het ouder worden en speelt een grote rol in het functioneren van onze hersenen waarmee het de kans vermindert op geheugenverlies en dementie.
 • Vitamine B12 is van groot belang rol bij het aanmaken van bloedlichaampjes en zenuwcellen. B12 voorkomt daarmee bloedarmoede van het lichaam.
 • Voor de stofwisseling van ons lichaam en voor het afbreken van vetten, eiwitten en koolhydraten is vitamine B2 van essentieel belang.

Daar komt bij: courgettes bevatten heel weinig calorieën en passen dus perfect in een dieet om af te vallen.

courgette met bloem

5 x recept met courgette:

 1. Pittige, groene detoxsmoothie met o.a. courgette en knoflook. Wat heb je nodig: een halve courgette, een flinke hand gesneden boerenkool, een appel, een stukje jalapeno peper en 1 teen knoflook.
  Het hele recept lees je hier.
 2. Courgette tapas met kruidenzout en tomaat. Wat heb je nodig: een courgette die over de lengte doorgesneden is, een kaasschaaf, cherrytomaatjes en zout naar smaak. Van de lengtes van de courgette snijd je met de kaasschaaf plakken. Maak er rolletje van en prik er een half cherrytomaatje op. Bestrooi met wat zout (ik vind de kruidenzout van A. Vogel altijd heerlijk) en klaar is je makkelijke maar o-zo gezonde hapje.
  tapas met courgette
 3. Salade met spaghetti van courgette. Het makkelijkst is het om hier de spiral slicer voor te gebruiken, een handig keukentooltje waarmee je slieren van groentes kunt snijden. Het recept en hoe de spiral slicer werkt lees je hier.
 4. Glutenvrije courgette koekjes. Lianne is king queen als het om glutenvrije recepten gaat. Op haar blog lees ik dit recept van courgette koekjes met kaas. Die ga ik heel snel zelf maken!
 5. Makkelijke courgettesoep met koriander. Ik hou van makkelijke recepten, het liefst gemaakt in 1 pan. Deze courgettesoep is zo’n recept en bovendien met mijn favoriete kruid: koriander. Het recept lees je hier.
  courgettesoep a la yvestown

Heb jij nog een lekker recept met courgette? Ik lees het natuurlijk graag, in een reactie onder deze blog 🙂 (een linkje naar een recept is natuurlijk ook prima).