Hotspots in Katendrecht en Kop van ZuidHet Manhattan aan de Maas, zo wordt de Kop van Zuid in Rotterdam ook wel liefkozend genoemd. Niet geheel onterecht overigens. Het barst er van de skyhigh gebouwen en fijne hotspots. Dit vind ik de 5 leukste hotspots in Katendrecht en op de Wilhelminapier:

In Rotterdam kom ik graag. Sowieso eens per jaar, om er naar het IFFR te gaan. De Kop van Zuid en de Witte de Withstraat zijn mijn favoriete plekken in Rotterdam. Over de Witte de Withstraat en een superleuke Rotterdamse, havenrondvaart schreef ik hier al eerder.

Hotspots in Katendrecht en op de Wilhelminapier

Vandaag doe ik een rondje Katendrecht en Wilhelminapier (Kop van Zuid) om er een vlog voor Libelle te maken. (die zie je trouwens hier). Ik heb een leuk rondje bedacht waar je ongeveer 5 uur zoet mee bent (maar je kunt er natuurlijk zo lang over doen als je zelf wilt):

Cruiseschip ss Rotterdam

Ik begin in Katendrecht bij het ss Rotterdam, waar ik mijn auto parkeer en een rondleiding doe. Het ss Rotterdam is een geweldig cruiseschip uit de jaren ’50 en in die tijd voer het echt naar Amerika heen en weer. Nu doet het dienst als hotel (ik overnacht er heel erg graag), is het een vergaderlocatie, kun je er dineren en verschillende, leuke rondleidingen doen.

SS Rotterdam

Delhiplein in Katendrecht

Mijn auto laat ik staan en vanaf het ss Rotterdam wandel ik door Katendrecht naar het hippe Delhiplein. Katendrecht was 50 jaar geleden nog een waar zeemanswalhalla, met kroegen, tattooshops en hoerenkasten. Maar de wijk is helemaal vernieuwd (zonder aan de oude charmes in te boeten) en met name aan het Delhiplein liggen allerlei leuke bars en restaurantjes. Het leukste vind ik de Fenix Food Factory waar je kunt shoppen, koffie drinken en kunt genieten van ambachtelijke maaltijden. Ook leuk: de Posse Espressobar, een galerie, winkel en koffiebar ineen.

Fenix Food Factory

Fenix Food Factory

Lunch bij Hotel New York

Via de Rijnhavenbrug steek ik door naar de Wilhelminapier en ga ik lunchen bij Hotel New York. Dit hotel is het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika lijn en ziet er geweldig uit. Ook binnen is het erg gezellig maar wel vaak druk. Dus mocht je hier willen gaan eten, vergeet dan niet te reserveren.

Rijnhavenbrug

Hotel New York

Het Nederlands Foto Museum Rotterdam

Hou jij net als ik van fotografie? Dan is een bezoek aan dit instituut meer dan de moeite waard. Het Foto Museum heeft een collectie van meer dan 5 miljoen beelden en 10 wisselende tentoonstellingen per jaar van nationale en internationale fotografen.

Nederlands Fotomuseum

Ed van der Elsken

Wandelen over de Erasmusbrug

De Erasmusbrug zelf is al een plaatje om te zien en eroverheen wandelen kan heel gemakkelijk door de ruime wandelpaden aan beide zijden van de brug. En wat een geweldig uitzicht heb je dan over de skyline van Rotterdam! Ik blijf ‘em mooi vinden, dit gebouw van architect Rem Koolhaas.

Rem Koolhaas

Een ritje met de taxi, de watertaxi

Ik heb geen zin om weer terug te lopen naar het ss Rotterdam, dus ik pak de taxi. De watertaxi. Binnen no-time ben je met deze bootjes over de Maas op de plek van bestemming. Superleuk om te doen, ook met kinderen trouwens.

In deze video krijg je een snelle impressie van mijn wandeling (en watertaxirit ;-)) door Rotterdam.

Heb ik nog hotspots gemist in Katendrecht en op de Kop van Zuid? Ik lees ze graag! (heb ik mooi weer een excuus om snel terug te gaan ;-))