Amerikaanse snacks en film

Een pechvogel (Kiki), een jongen met een scooter en lichte ijzel. Tel deze bij elkaar op en de uitkomst is gips. Kiki zat achterop, de scooter gleed weg en kwam op haar enkel. Die zit voorlopig in het gips. Gek wordt ze van het stilzitten. De remedie volgens Kiki: een Amerikaanse filmmiddag, zoals in haar favoriete serie Gilmore Girls. Natuurlijk met de echte Amerikaanse snacks en een lading vriendinnen.

Wat leuk, film kijken a la Gilmore Girls. Ik heb er zin in! “Eeeeeh mam, doe normaal! Ik wil wel film kijken a la Gilmore Girls, maar dan min het moedergedeelte”. Ik (Ilja) wordt schaamteloos aan de kant gezet. Kiki is al aan het appen met haar vriendinnen. Maar of ik dan wel even het voer wil regelen? Volgens Kiki zijn er een aantal verplichte items, gezien in Gilmore Girls:

 • Twizzlers
 • Popcorn
 • Pringles, maar dan niet die gewone
 • Frisdrank, bij voorkeur met smaken waar ik niet aan moet denken
 • Bugles
 • Oreo’s
 • Kaas uit een spuitbus, dat maakt het echt helemaal af

Ik moet er stuk voor stuk niet aan denken, maar alles om haar even af te leiden. Via Bonnie weet ik inmiddels van het bestaan van USGroceries. Geheid dat ze het Gilmore Girl movietime assortiment daar hebben. En meer!

Vriendinnen en een iets te enge film

Zondagmiddag gaat de bel. Kiki springt op van de bank, op 1 been natuurlijk, en hinkelt met een noodgang naar de gang. Daar ontstaat een explosie van gegil en gegiechel. Mia, Nikki en Sophie zijn binnen. Lading vriendinnen: check! Door naar de film Kiki wil graag The Shallows kijken. Reden voor een nieuw gilsalvo. ‘Die is hartstikke eng!‘ En daardoor natuurlijk extra aantrekkelijk. En beschikbaar via Pathe thuis. Amerikaans film: check!

En hoe zit het dan met die Amerikaanse snacks?

Toegegeven, ik ben misschien een beetje doorgeschoten. Dat USGroceries is ook te leuk. De lading Amerikaanse snacks zorgt opnieuw voor hysterisch gegil. Want welke tiener wil er nu geen:

 • Oreo’s red Velvet
 • Pringles Pizza
 • Twizzlers rainbow
 • Easy Cheese cheddar (jawel, in spuitbus)
 • Bubblicious watermelon
 • Pepsi cherry vanilla
 • Big blue soda (blauwe frisdrank, OMG)
 • Popcorn caramel
 • En nog veel meer….

Amerikaanse frisdrank

Amerikaans snacks: check, check, doublecheck! Het gipsvoetje wordt zonder morren van het krukje gehaald om plaats te maken voor dit exotische assortiment. Film aan en regelmatig graaien in de vele bakken, zakken en blikken. Waarbij de kaasspuitbus een gewild item is.

Lol met kaas uit spuitbus

Bij de allerergste scene (hoofdpersoon is gebeten door een haai en hecht zichzelf met haar oorbel) houden ze heel even op met eten. Heeeeeeel even maar. Om daarna weer in volle sterkte aan te vallen. Jimmy (mijn puberzoon) kan nog net wat leftovers veilig stellen, voordat ook hij vlucht van deze hysterische meidentoestand.

Geslaagde filmmiddag en enkel even vergeten: check!