Vandaag maakte ik dit heerlijke slowcooker ontbijtrecept, met havermout, appel en kaneel. Ik kan je verklappen, dit ga ik veel, veel vaker maken. Fijne bijkomstigheid, dit recept is supersimpel te bereiden.

Het is zo’n heerlijke, luie dag. Buiten is het koud, Mia slaapt nog en ik ben in pyjama aan het rommelen. In de oven staat een Paleo bananenbrood en op de fruitschaal liggen appels. Veel appels… Kan ik daar ook niet iets mee doen? Op mijn slowcooker Pinterest bord zie ik een recept met havermout, appel en kaneel. Maar jeetje wat zit daar veel suiker in. Dat kan ik vast wel aanpassen!

Slowcooker ontbijtrecept: appel crumble met havermout en kaneel en minder suiker 😉

Dit heb je nodig:

  • 5 appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kop havermout
  • 1/4 kop bloem (ik gebruik speltbloem)
  • 5 el kokospalmsuiker
  • 4 el roomboter
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl vanille extract

Bereiding in de Crockpot oftewel de slowcooker:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar in de kom van je slowcooker. Bereid het ontbijtrecept in 2 uur op stand high of 4 uur op stand low. Laat het vervolgens een uurtje afkoelen, zodat het lekker kan indikken.

hoe werkt een slowcooker

Dit ontbijtrecept bereid je het beste in de slowcooker. Op deze manier garen de appels heel langzaam en smelten de smaken mooi samen. Heb jij geen slowcooker? Dan kun je dit gerecht ook in een pan maken, en laat je het gerecht heel zachtjes sudderen. Gebruik dan wel een eetlepel extra boter.

Hoe een slowcooker werkt? Dat heb ik in dit artikel uitgebreid beschreven.

Eet smakelijk!