Stamppotjes, ik ben er dol op. Daarom besloot ik vandaag eens lekker te gaan experimenteren met andijvie en zoete aardappel. Het is een heerlijk recept geworden (al zeg ik het zelf ;-)), een het is ook nog eens een histamine vrij recept! Dus volg je een histamine vrij dieet, dan is deze stamppot echt iets voor jou. 

Op dit moment heb ik mijn Rosacea redelijk onder controle en hoe ik mij niet strikt te houden aan histamine beperkend eten. Hoewel ik met rode wijn, chocolade en citrusvruchten echt goed moet oppassen, daar krijg ik direct serieuze opvlammingen van.

Histamine vrij recept andijviestamppot met zoete aardappel

Wat een voordelen heeft dit recept, moet je kijken:

 • Het gerecht is heel makkelijk te maken.
 • Je hebt maar weinig ingrediënten nodig.
 • Het is supergezond.
 • En dan ook nog eens histamine vrij.

Benodigdheden:

 • 1 grote, zoete aardappel
 • een klein zakje gesneden andijvie
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
 • scheutje olijfolie
 • scheutje melk
 • ter garnering: wat hele jonge kaas (mits je hier niet op reageert)

histamine vrij recept andijviestamppot

Zo maak je de andijviestamppot met zoete aardappel:

Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Kook de aardappel voor 10 minuten totdat je met een vork soepel in kunt prikken. Snijd ondertussen de ui en knoflook en bak deze goudgeel in wat olijfolie. Giet de zoete aardappel af en bak voor 3 minuten mee met de ui en de knoflook. Schenk een klein scheutje melk erbij in de pan en doe de andijvie erbij. Laat voor 1 minuutje met de deksel op de pan de andijvie wat garen. Zet het vuur uit en stamp met de stamper totdat je een stamppot hebt, qua structuur naar jouw eigen voorkeur.

Serveer met een beetje geraspte, jonge kaas. Eet smakelijk!

 

histamine vrij recept: andijvie stamppot

Meer (min of meer) histamine vrije recepten: