Wist jij dat carrot cake al in de middeleeuwen werd gemaakt? Deze zoete lekkernij met wortel heeft dus een lange historie, met vele varianten. Door olie te gebruiken in plaats van boter wordt deze variant van carrot cake lekker smeuïg. Kaneel en gember geven hem een zoet-kruidige smaak.
Een optimist door carrot cake?
Groot voordeel van deze cake: je wordt er een optimist van! Onderzoekers van Harvard en de universiteit van Wisconsin-Madison hebben het bewezen. In wortel zitten carotenoïden. En hoe meer carotenoïden je in je bloed hebt, hoe beter je je voelt. Dus allemaal aan de carrot cake!
Wat heb je nodig om carrot cake te maken?
- 2 eieren
- 230 gr. suiker
- een snuf zout
- 175 gr. bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 20 gr. geraspte gemberwortel (van de rest kun je dit gezonde detoxdrankje maken)
- 75 ml. zonnebloemolie
- 100 gr. geroosterde en gehakte pecannoten
- 75 ml. sinaasappelsap
- 150 gr. geraspte wortel
Carrot cake maken
Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de eieren met de suiker en het zout, tot het schuimig is. Gebruik hiervoor een handmixer of keukenmachine. Voeg nu rustig bloem, bakpoeder, kaneel, geraspte gember, zonnebloemolie, pecannoten, sinaasappelsap en geraspte wortel toe. Ik gebruik een mix van pecannoten en walnoten, omdat ik toevallig beiden in huis heb. En de combinatie wortel en walnoot is om te smullen.
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Ik gebruik deze prachtige bakvorm van Bitossi. Lekker groot, dat kan ik goed gebruiken met twee altijd hongerige tieners in huis. Er ging een dubbele hoeveelheid beslag in! Giet het beslag in de vorm en bak de cake 40 minuten op 180ºC. Haal de cake uit de oven, laat hem helemaal afkoelen en stort hem dan pas uit de vorm.
En dan maar eten van deze carrot cake tot je je helemaal happy voelt 🙂 Eet smakelijk!
2 hongerig tieners?
Help. Heb je mia gekloond?
Ik ga deze zeer zeker proberen
Heb mij eigen favo
En ik vind die van de coffeeshop zo lekker
Maar tot nu toe nog geen geluk gehad in t vinden van die recept
Haha 😉 Dit recept is geschreven door vriendin/OHIMP redacteur Ilja. Zij heeft 2 tieners. XX
Als ik deze vorm heb ga ik dit recept als eerste maken, eigenlijk zou ik het nu moeten maken, want ik lees dat je je beter gaat voelen: laat ik dat nou net even willen.
Ach die vorm is zo mooi he?! Blijven duimen 😉
Wat leuk dat de wortelcake zover terug gaat. Hij ziet er prachtig uit 🙂
Grappig he? Ik wist dat ook niet. Ben benieuwd hoe ze de taart toen zoet maakte…