Zoete aardappelen zijn gezond. Supergezond. En wist je dat je er heerlijke soep mee kunt maken? Dit zoete aardappelsoep recept is heel eenvoudig te bereiden. Ik maakte het in de slowcooker, maar heb je die niet, dan volstaat lang laten pruttelen natuurlijk ook prima.

Als je OHIMP vaker bezoekt dan weet je dat ik groot fan ben van de slowcooker. Een pan die doet wat hij zegt: de gerecht heel langzaam gaar laten worden. Het komt er op neer dat je ’s morgens je ingrediënten in de pan gooit, en ’s avonds thuis komt en je maaltje voor je klaar staat. In dit artikel heb ik de werking van de slowcooker (of Crock Pot) uitgebreid beschreven.

Wat heb je nodig voor het zoete aardappelsoep recept:

  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • 3 grote zoete aardappelen
  • 1 eetlepel verse gember
  • ½ Spaanse rode peper
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • scheutje olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Garnering: lekker met koriander en wat kruidencrème

Bereiding van de zoete aardappelsoep: 

Hak de ui en knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snijdt ze in blokjes. Doe de ui, knoflook en zoete aardappel in de slowcooker en rasp de gember er overheen. Snij de halve rode peper fijn en voeg deze ook toe. Tot slot giet je er de kippenbouillon overheen met een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Mix alles goed door elkaar en zorg dat de zoete aardappel onder staat.

Kijk, zo ziet de soep eruit voordat hij verwarmd is:

Zet de slowcooker 6 uur op de lage stand en na 6 uur ziet de soep er dan zo uit:

Maak de soep glad met een staafmixer en breng nog wat op smaak met zout en peper naar wens.

Schep de soep in kommen of diepe borden (de mijne is van Lilo Keramiek, wat een plaatje he?!) en garneer met wat koriander en een lepel kruiden- of kokoscrème

Eet smakelijk!

Zoete aardappelsoep recept (Slowcooker)