Wist jij dat het mooiste zwembad ter wereld gewoon hier, in onze hoofdstad Amsterdam staat? Het Noorderparkbad in Amsterdam Noord werd namelijk in 2016 uitgeroepen door zwembadbeurs Piscine Global in Lyon tot mooiste publieke zwembad ter wereld.

Het zwembad is de vervanger van het Floraparkpad, dat na veertig jaar werd gesloopt. Het Floraparkbad was op, te oud en verbruikte te veel energie. Bij het ontwerp van het Noorderparkbad lag daarom de focus op duurzaamheid. Met succes: sinds april 2015 staat het zwembad te schitteren in Amsterdam Noord.

De energierekening is met 75% verminderd door het regenwater op te vangen te zuiveren en te hergebruiken als  zwembadwater. Bovendien zorgen zonnecollectoren op het dak voor de verwarming van de buitenbaden.

Hotspot voor zwemmers jong én oud: het Noorderparkbad

Het Noorderparkbad is een absolute must see! Ik was er nog niet eerder geweest (ben eerlijk gezegd zelf niet zo’n zwemmer), maar op uitnodiging van O’Neill doe ik mee aan een SUP Yoga workshop. Moet je kijken hoe leuk dat eruit ziet:

De factor duurzaamheid van het Noorderparkbad sluit ook goed aan bij de nieuwe O’Neill active wear collectie, die is namelijk gemaakt van recycled oceaanplastic.

Kijk mij; zo stijf als een plank maar op mijn kop staan, dat kan ik als geen ander 🙂


Ik draag items uit de O’Neill Blue Active Wear collectie, die bestaat uit verschillende surf/yoga leggings en tops met allemaal leuke prints. Deze sportkleding is niet alleen cool, maar ook superhandig, want je kunt het dragen in de sportschool, maar ook in het zwembad of de zee!

Noorderparkbad website
Adres: Sneeuwbalweg 5, 1032 VS Amsterdam