Onze erker metamorfose… Nou ja, metamorfose. Heel erg veel is er niet veranderd. Het belangrijkste: de nieuwe raambekleding! We hebben gekozen voor zogenaamde top-down bottom-up plissé gordijnen van Label65. Hoe vind je het geworden?Het kon ook echt niet langer. Onze oude rolgordijnen hingen erbij als vodjes. Het houtwerk was door wat lekkages op verschillende plekken gaan uitzetten. En het geheel mocht ook wel eens een frisse lik verf hebben.

erker metamorfose before

Zo gezegd zo gedaan

Allereerst heb ik het houtwerk laten vervangen. Ik dacht dat het een enorme klus zou zijn en dat ik gelijk nieuwe kozijnen zou moeten aanschaffen maar dat bleek helemaal niet nodig. Evengoed was het nog best een operatie.

houtwerk erker

Na het plaatsen van het nieuwe houtwerk heb ik alles geschilderd, in spierwit. Vervolgens zijn de gordijnen ingemeten, dat blijkt trouwens echt nog een klusje te zijn waarvan ik blij ben dat ik het door een vakman heb laten doen.

Lees ook: plissé gordijnen inmeten? Zo ga je te werk.

En dan zijn de gordijnen klaar

Aan de hand van verschillende staaltjes heb ik de kleur uitgezocht. In eerste instantie wilde ik gaan voor wit maar aan de andere kant leek een kleur me ook wel eens leuk. Het is uiteindelijk lichtgroen geworden! Kijk, hier worden de voorbereidingen getroffen om ze in te hangen.

inhangen plisse gordijnen

Wat ik mooi vind is dat de plissé gordijnen lekker kleuren bij de planten. De buitenkant is overigens gewoon wit, dat vind ik prettig want dan zie je dus vanaf de straatkant gewoon witte gordijnen. Moet je eens zien hoe strak ze ingemeten zijn, nul-komma-nul inkijk, want daarachter zit het houtwerk.

plissé gordijnen label 65

Wat betekent top-down bottum-up?

Met een top-down bottom-up systeem kun je zelf bepalen op welke hoogte je de gordijnen wilt “uithangen”. Kijk, dit zijn de variaties:

Zo zijn de gordijnen als ze helemaal omhoog zijn:

plissé gordijnen open

Hier heb ik de gordijnen alleen omhoog gedaan aan de onderkant, handig tegen inkijk:

plissé gordijnen tegen inkijk

En zo heb ik de gordijnen ’s avonds gesloten. Wat ik geweldig vind is dat je zo kunt spelen met de gordijnen, dat je de glas in lood ramen nog mooi ziet:

gesloten plissé gordijnen

De plisse gordijnen heb ik via Raambekledingnederland.nl. Zij hebben allerlei soort raambekleding: vouwgordijnen, rolgordijnen, horren, gewone gordijnen, plissé gordijnen… noem maar op. Ik ben dus zoals gezegd fan van hun inmeetservice maar ook van de ruime collectie. Het was nog lastig kiezen! Maar uiteindelijk ben ik hartstikke blij met de keuze die we gemaakt hebben.

Nog even onze zwaan in het zonnetje

Ik weet het, deze zwaan… daarover lopen de meningen nogal uiteen 😉 Maar ik blijf het een plaatje vinden.

erker metamorfose

Af en toe maak ik hier een lekker hoekje bij de kachel.

plissé gordijnen erker

En, wat vind je van onze erker metamorfose?

Nieuw houtwerk, lik verf en super gordijnen. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden?

En stel dat jij ook toe bent aan nieuwe gordijnen, kom dan zondag vooral even hier terug op OHIMP. Van Raambekledingnederland mag ik namelijk iemand blij maken met 500 euro shoptegoed!!!!

Erker metamorfose met plisse gordijnen