MSC Cruises - Divina

Het mag geen geheim zijn dat ik dol ben op cruisevakanties. Op feestjes en verjaardagen steek ik dit ook niet onder stoelen of banken. En wat blijkt, met mij kiezen steeds meer Nederlanders voor cruisevakanties. Deze cruisebestemmingen vinden wij het leukst.

Cruise Antartica - cruisevakanties
Bestemming nummer 1

Het Middellandse Zeegebied is nog steeds het favoriete cruisegebied van Nederlandse reizigers. Je kunt dan uit verschillende routes kiezen, o.a. langs Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal.

Bestemming nummer 2

In 2017 was Noord-Europa het op een na populairste gebied. We blijken zelfs avontuurlijker ingesteld dan andere Europeanen en boeken steeds vaker ontdekkingscruises naar bestemmingen als de Galapagoseilanden, Antarctica en het Noordpoolgebied.

Bestemming nummer 3

Het Caribische gebied is enorm in opkomst groeide en komt qua populariteit onder de Nederlanders op de derde plaats. Hier kan ik over meepraten. Twee jaar terug maakte ik een Caribbean Cruise met Mia. Wat een geweldige reis was dat.

Lees hier mijn blog met Cruisetips voor dummies

cruisevakantie

Er was ook sprake van een ontwikkeling in korte cruises van twee tot drie dagen, ideaal natuurlijk om een cruise voor het eerst uit te proberen.

Ben jij nog niet overtuigd van cruisevakanties?

Hier heb ik de voordelen van cruisen op een rijtje gezet.

Over het onderzoek van CLIA

Cruise Lines International Association (CLIA) is ’s werelds grootste branche-associatie van cruiserederijen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië. Jaarlijks onderzoeken zij de trends en cijfers in de wereld van het cruisen.

Costa cruise

Alle cruisecijfers voor Nederland op een rij:

  • Bijna 6% meer Nederlandse reizigers ondernamen een cruise in 2017.
  • Meer dan een kwart koos voor een cruise in het Middellandse Zeegebied.
  • Desondanks was er een afname van 12% in oostelijke en westelijke Middellandsezeecruises.
  • Cruises naar Noord-Europa groeiden met 13.7%.
  • De Baltische staten waren ook in trek met een groei van 39%.
  • Een recordaantal passagiers gingen naar de Canarische eilanden; een groei van 31%.
  • Na de Europese vaargebieden blijft het Caribische gebied de eerste keus voor een cruise verder weg: 22.000 mensen maakten een Caribische cruise.
  • Reizigers met een gemiddelde leeftijd van 48 jaar blijven gemiddeld 8 dagen aan boord, terwijl veel 60-plussers tussen de 15 en 20 dagen aan boord zijn.