Witte bonen in tomatensaus, de hele wereld lijkt er gek op te zijn. Behalve ik (Ilja). Ik heb denk ik teveel films en series gezien waarin mensen (meestal in slechte omstandigheden) witte bonen in tomatensaus rechtstreeks uit het blik naar binnen slurpen, en dat ziet er niet fraai uit. Aan de andere kant: witte bonen zijn wel gezond en een perfect ingrediënt voor een snel doordeweeks recept. Toch maar proberen dus. 

In de supermarkt is de keuze aan witte bonen met tomatensaus enorm. Ik kies voor Heinz, omdat daar geen E-nummers in zitten. Wel een beetje jammer dat er suiker is toegevoegd aan de tomatensaus. De blikjes zijn snoepjes om te zien, leuk om te bewaren voor een cactus of zoiets. En nu aan de slag, kijken of ik toch nog fan kan worden van witte bonen in tomatensaus.

Ingrediënten witte bonen met worstjes en courgette

  • 2 courgettes
  • een flinke bak trostomaatjes
  • 6 worstjes, ik koos voor biologische chipolata worstjes.
  • olijfolie
  • 1 el (gerookt) paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode uien
  • 2 potten witte bonen in tomatensaus
  • peterselie

ingredienten witte bonen met worstjes en courgette

Recept witte bonen met worstjes en courgette

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de courgettes in stukjes, snipper de uien grof en halveer de trostomaatjes. Snijd de worst in stukjes en roer om met het paprikapoeder. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de worstjes een minuut of 3. Voeg de ui toe en knijp de knoflook erboven uit en fruit even mee. Doe de courgette en de tomaatjes in de pan en bak nog even mee. Schep dit mengsel in een ovenschaal, voeg de witte bonen in tomatensaus toe en roer de peterselie erdoor. Houd een beetje peterselie achter ter garnering. Laat 20 minuten bakken in de oven. Bestrooi met peterselie en serveer met een geroosterd broodje.

witte bonen met worstjes en courgette in de oven

Fan van witte bonen

Ben ik inmiddels fan van witte bonen in tomatensaus? Jazeker! En ook de rest van het gezin zat te smullen. En niet onbelangrijk: het stond zo op tafel. Misschien koop ik volgende keer losse witte bonen en voeg ik iets meer tomaten en kruiden toe. Ben ik ook van de suikers in de tomatensaus af.

Ook gek op bonen? Probeer dan ook eens deze limabonensoep.