kleine Cycladen

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming die nog net niet overspoeld wordt door hordes toeristen? De reisexperts van Lonely Planet hebben 10 Europese bestemmingen uitgezocht die zij dit jaar als dé plekken bestempelen voor ultiem vakantiegenot. Ze worden zelfs vaak onterecht over het hoofd gezien! Dit zijn ze: 
1. Emilia-Romagna, Italië
2. Cantabrië, Spanje
3. Friesland, Nederland
4. Kosovo
5. Provence, Frankrijk
6. Dundee, Schotland
7. Kleine Cycladen, Griekenland (zie afbeelding bovenaan dit bericht. Hier lees je meer.)
8. Vilnius, Litouwen
9. Vipava-vallei, Slovenië
10. Tirana, Albanië

Kosovo

Kosovo (bron afbeelding)

De top 3 beste vakantiebestemmingen 2018 uitgelicht

Voor vakantiegangers die deze zomer de menigtes willen vermijden, zijn volgens Lonely Planet Italië’s culinaire hart, de ruige natuur van Noord-Spanje en cultureel Friesland de absolute topbestemmingen.

Emilia-Romagna – Italië 

Emilia-Romagna in Italië is de nummer 1-bestemming voor dit jaar. De Italiaanse regio wordt vaak overschaduwd door populaire regio’s als Toscane, maar krijgt steeds meer een reputatie als dé culinaire bestemming in Italië. Het is onder andere de geboorteplek van ragù, Parmaham, Balsamico-azijn en Parmezaanse kaas. De enorme culinaire erfenis van de regio kan door reizigers ontdekt worden in het nieuw geopende FICO in Bologna; ’s werelds grootste culinaire pretpark.

Emilia-Romagna

bron afbeelding

Cantabrië – Spanje

De Spaanse regio Cantabrië is nummer 2 op de lijst en biedt een overvloed aan ruige natuur, met grillige pieken van kalksteen in het oudste nationale park van het land en een schitterende kustlijn.

cantabrië

bron afbeelding

Friesland – Nederland

De provincie Friesland staat op nummer 3; de hoogste notering ooit van een Nederlandse bestemming in deze lijst. Friesland wordt vaak over het hoofd gezien door internationale reizigers, maar Lonely Planet noemt de provincie een echte verborgen parel. Het feit dat Leeuwarden-Friesland dit jaar Europese Culturele Hoofdstad is, was een belangrijke
factor voor de hoge notering van de provincie in de lijst, maar ook de gezellige en compacte hoofdstad Leeuwarden, het uitgestrekte landschap en de Friese Waddeneilanden worden geprezen door de reisgidsenuitgever.

friesland - beste vakantiebestemmingen 2018

bron afbeelding

Lees ook mijn blog over het dorpje Oldeberkoop in Friesland

En, ben jij al naar een van deze “Beste vakantiebestemmingen 2018” geweest?

beste vakantiebestemmingen 2018