De Kånken rugzak van het Zweedse outdoormerk Fjällräven zal je vast niet ontgaan zijn. Deze leuke tas is HOT bij jong-oud, man-vrouw en reiziger of thuisblijver. Je hebt ze in verschillende soorten en maten en door de fijne vakverdeling is hij echt superhandig. Op OHIMP kun je nu de zogenaamde Fjällräven rugzak Kånken no. 2 winnen in de kleur zand, t.w.v. 159,95 euro.

Waar ik ook ben in Nederland of elders op de wereld, bijna altijd hangt er wel een Kånken op mijn rug. De Fjällräven rugzak heb ik in verschillende kleurtjes en maten en dat is niet voor niets. Ik vind hem enorm handig, met het kleine voorvakje voor mijn pasjes en de zijvakken voor waterfles en zonnebril.

Fjällräven rugzak viert dit jaar 40-jarig jubileum

Wist je dat deze rugtas al in 1978 ontworpen is, om te helpen bij het voorkomen van rugproblemen onder Zweedse schoolkinderen. Dit jaar bestaat hij dus al 40 jaar en is hij één van de meest geliefde producten van Fjällräven.

Groot Fjällräven fan

Maar niet alleen de Fjällräven rugzak draag ik graag, ook de jassen vind ik heerlijk comfortabel. De verschillende modellen beschermen tegen extreme kou (zoals hier op de foto op de Lofoten eilanden, eerder dit jaar) of passen zich door de juiste materialen moeiteloos aan, aan wisselende weersomstandigheden.

Fjallraven outfit Lofoten

De jas die Jelle (het vriendje van mijn dochter Mia) hier bijvoorbeeld draagt, is heel erg luchtig maar evengoed wind- en waterdicht. Wel zo handig als je onderaan de hoogste waterval van Zweden zit.

National park Fulufjället waterfall

Lees ook deze Zwedentip: een bezoek aan Nationaal Park Fulufjallet en de hoogste waterval van Zweden

Over Fjällräven en de Kånken no. 2 rugzak

Fjällräven is afkomstig uit het kleine stadje Örnsjöldsvik in Zweden, een plaats waar bergen, bos en zee samenkomen. Het bedrijf is gespecialiseerd in outdoorkleding en -uitrusting en zet zich in om de natuur toegankelijker te maken.

De Kånken no. 2 rugzak is gemaakt van G-1000 HeavyDuty en heeft leren accenten. Het hoofdvak heeft een ruime opening die in- en uitpakken heel gemakkelijk maakt. Helemaal aan de achterzijde zit een apart, gepolsterd vak met een rits om je laptop (tot 15″) veilig in op te kunnen bergen.

National park Fulufjället

Het hoofdvak heeft verder aan de binnenkant een achtervak met een zitmatje. De twee open vakken aan de zijkanten zijn heel handig voor bijvoorbeeld het opbergen van drinkflessen. Het vakje aan de voorkant is ruim en heeft een rits. De Fjällräven rugzak Kånken no. 2 is wat comfortabeler dan de andere Kånken rugzakken, door de verdikte schouderbanden die voor extra comfort zorgen als je rugzak zwaar beladen is.

Winactie Fjällräven rugzak

Om het 40-jarig jubileum van de Kånken te vieren en omdat ik persoonlijk echt 100% achter het design en de functionaliteiten van deze rugzak sta, geef ik 1 gloednieuwe Fjällräven rugzak Kånken no. 2 rugtas weg, in de kleur zand t.w.v. 159,95 euro!

Meedoen is heel makkelijk: laat mij in een reactie onder deze blog weten waar jij de rugtas allemaal mee naartoe gaat nemen en… wie weet!

Ook fijn natuurlijk als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media. Heel veel succes! O ja, de winnaar maak ik over ongeveer 3 weken bekend.