Snert, ik hou er van! Natuurlijk het liefst verse snert met rookworst. En dan zo dik, dat de lepel erin blijft staan. Maar de tijd om snert zelf te maken, die heb ik niet altijd. Ik heb een oplossing gevonden: ik maak verse erwtensoep uit een pakje! En dat gaat als volgt…

Laat ik op voorhand vermelden dat ik geen aandelen AH heb. Allesbehalve zelfs. Ik ben juist eerder zo’n winkelaar die her en der shopt en soms zelfs louter op de aanbiedingen afgaat. Maar Albert Heijn heeft toch zo vaak van die lekkere, handige, voorgesneden, verse maaltijden. Daar geef ik zo nu en dan graag een euro extra voor uit.

pureersoep AH

Verse erwtensoep uit een pakje

Ken jij bijvoorbeeld de pakken met de ingrediënten voor verse soepen die AH in de koeling heeft staan? Het zijn de “verse pureersoepen“. Je hebt denk ik 5 a 6 verschillende varianten, van linzensoep tot tomatensoep, van pompoensoep tot courgettesoep. En dan sinds kort ook de erwtensoep. In het pakje zitten allerlei verse groenten en een zakje met kruiden. Gewoonlijk roerbak je het spul eerst even, doe je het vervolgens in de pan met water en zet je de staafmixer erin.

pureersoep

Alles hupsakee in de soupmaker

Ik heb het geluk dat ik een soupmaker heb. Ik doe alle ingrediënten uit het pak in de kan van de soupmaker, doe er 2 glazen water bij, zet hem op standje “smooth”, en binnen 30 minuten staat er een dampende bak snert voor me klaar.

AH pureersoep

En zo geniet ik vandaag van verse erwtensoep, uit een pakje. En de worst, die laat ik voor de verandering eens achterwege.