Onlangs maakte ik met het schip de Norwegian Epic een heerlijke mini-cruise over de Middellandse Zee: van Rome naar Barcelona. Aan boord dook ik de wellness in, genoot van voorstellingen en had zelfs tijdens een behind the scenes tour een meet & greet met niemand minder dan de kapitein. Uiteraard ging ik ook aan land en bezocht een aantal mooie plekken in Italië, Frankrijk en Spanje. Dit zijn mijn 6 hightlights op deze fijne mini-cruise.

Cruisen… ik hou er van. Op een giga schip vaar je van A naar B en onderweg doe je allerlei droombestemmingen aan. Vooral met Mia geniet ik er van, omdat zij op een cruise-vakantie helemaal in haar element is. Het leven aan boord is haar op het lijf geschreven. Als een diva ligt ze aan de pool met een mocktail in haar ene hand en haar iPhone in de andere hand. Op haar neus een donkere zonnebril waardoor ze heimelijk naar de mede-passagiers gluurt. Ik ben uiteraard dol op het indrukwekkende leven aan boord, maar ik vind de excursies ook altijd geweldig.

Cruise tips for Dummies (en veel foto’s)

Deze 5-daagse mini-cruise met Norwegian Cruise Line maak ik samen met collega-bloggers uit heel Europa en dit zijn mijn 6 highlights.

Highlight 1: wat een schip!!

De mini-cruise begint in Rome en vanaf daar varen we in 5 dagen naar Barcelona. Van Rome en Barcelona zie ik niet veel meer dan de luchthaven maar aan indrukken kom ik niets te kort deze reis. En dat begint gelijk al op het schip. Cruisemaatschappij Norwegian heeft 16 schepen en de Norwegian Epic is daar een van. Ik slaap in een heerlijke hut met balkon en geniet meer dan eens van het heerlijke uitzicht op zee.

balkonhut Norwegian

Het schip heeft meer dan 20 dining options, heel veel bars, een casino, klimmuur, wellness, enorm grote sportzaal, zwembaden, glijbanen a-la Tikibad en… nou ja, eigenlijk teveel om op te noemen. Ik blijf het wonderlijk vinden dat je op zo’n cruiseschip gewoon met prachtige liften naar boven kunt (de Norwegian Epic heeft maar liefst 18 verdiepingen!!) en dat in je in het hart van het schip zelfs roltrappen hebt.

Highlight 2: behind the scenes en meet & greet met de kapitein

Een kijkje achter de schermen op een cruiseschip heb ik altijd al eens willen doen. Niet elke maatschappij biedt dit aan en als dit wel gebeurt dan vaak maar 1 keer per reis. Ik heb geluk want voor ons groepje is een hele bijzondere behind the scenes tour geregeld. We zien hoe het er aan toe gaat in de keukens. Jeetje wat indrukwekkend, je moet je voorstellen dat er voor maar liefst 4.000 mensen eten bereid moet worden! Erg interessant vind ik het bij de afvalverwerking. We krijgen uitgelegd hoe al het afval heel duurzaam gescheiden wordt en hoe zelfs bepaald afval wordt omgezet in brandstof voor het schip.

meet & greet Captain Norwegian Epic

Heel bijzonder is de meet & greet met de kapitein in de stuurkamer. Hij vertelt over zijn leven aan boord als kapitein en wat het voor hem betekent om zoveel verantwoording te hebben voor alle gasten. De mooiste bestemmingen als kapitein vindt hij de binnenkomst in de haven van New York en Antartica. Ik kan me er wel wat bij voorstellen…

Outfitpost week 44: dit droeg ik tijdens de cruise-vakantie

Highlight 3: 2x theatervoorstelling van hoog niveau

Dit is alweer de 3e cruise die ik maak en telkens ben ik enorm onder de indruk van de theatervoorstellingen. De theaterzalen zelf zijn echt enorm groot en ook de voorstellingen zijn van hoge kwaliteit. Tjjdens de behind the scenes is ons uitgelegd dat voor de theatervoorstellingen alleen maar TOPacts worden ingehuurd vanuit de hele wereld. In het hoofdtheater zien we op donderdag de grootste voorstelling Priscilla, Queen of the Desert. En op vrijdag genieten we tijdens het diner van een Cirque-du-Soleil achtige voorstelling in de spiegeltent.

cruise entertainment

Highlight 4: city tour door Lucca en Pisa

Onze eerste “stop” is in Toscane waar we een bezoek brengen aan het schattige dorpje Lucca. Er is een zogenaamd Comic festival aan de gang en dit trekt enorm veel bezoekers die allemaal uitgedost zijn als stripfiguren. Persoonlijk heb ik niet heel veel op met verkleedfestivals maar door al die kakofonie heen zie ik gelukkig ook nog hoe prachtig Lucca is.

Vervolgens gaan we met het busje naar Pisa waar het even heerlijk toeristje spelen is 🙂

Pisa

Highlight 5: mijn 2e kennismaking met Cannes

De volgende haven die we aandoen is die van Cannes. In de jaren ’90 was ik hier eerder maar destijds had ik minder oog voor de schoonheid van het stadje zelf. Nu klim ik naar boven en heb een prachtig uitzicht over Cannes, de haven en het schip. Uiteraard doe ik wel even de filmfestival trappen aan, net als hordes andere toeristen.

Highlight 6: road trip over Mallorca

Deze mini-cruise maak ik eind oktober en dan kan het in Europa al behoorlijk fris zijn, ook in het Zuiden. Maar we hebben veel geluk met het weer en ook op Mallorca schijnt het zonnetje volop. We maken een tour over het eiland en zien hoe mooi het er is. Mallorca schijnt een paradijs voor hikers te zijn, ik kom er dus graag nog een keertje terug. De haven van Mallorca is de laatste die we aandoen met de Norwegian Epic, ik droom er ondertussen lustig op los.

Mallorca

Mia heeft dit jaar eindexamen en is dus lekker vroeg klaar met school. Het plan is om samen weer een heerlijke cruise te maken en mooie bestemmingen aan te doen. Wat zal het gaan worden… een Europese cruise langs Scandinavie en Rusland of een Carribean cruise? We zullen het zien!

Over Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line is een Amerikaanse rederij en zij bieden cruises aan die voor iedereen toegankelijk zijn. Met Norwegian Cruise Line vaar je op basis van Premium All Inclusive. Dit houdt in dat een all-inclusive drankpakket en fooien standaard bij de reissom zijn inbegrepen. Zij zijn de eerste rederij die het zogenaamde Freestyle Cruising hebben geïntroduceerd. Dit betekent dat er geen vaste dinertijden en kledingvoorschriften zijn. De rederij heeft een gevarieerd aanbod bestemmingen. Zo zijn er cruises binnen Europa, maar ook naar Alaska, Canada en de Caraïben.

Meer over heerlijke cruisevakanties met Norwegian Cruise Line vind je ook hier.